Passar till

Servera vinet svalt kring 8-10 grader. Perfekt till räksallad, pizza bianco och gott att helt enkelt sippa på.

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fylligt & Smakrikt
Färg
Ljust gyllene med grön kant
Land
Italien
Region
Abruzzo
Distrikt
Terre di Chieti
Producent
Terre di Mario
Huvuddruva
Pinot Grigio
Druvor
100% Pinot Grigio
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5%
Se även
 • Producent

  Terre di Mario

  Viner som berättar historien om Abruzzo, den gömda pärlan bakom bergen, ett stenkast öster om Rom. Upplev smaken av nedärvd tradition och viner perfekta till ett lokalt kök bestående av alltifrån friterade ostbollar till gitarrpasta. 

 • Huvuddruva

  Pinot Grigio

  Pinot Grigio, Pinot Gris eller Grauburgunder är en grön/grå druva från arten Vinis vinifera som härstammar från Ungern på 1500-talet. Idag produceras Pinot Grigio i Italien, Pinot Gris i Frankrike och Grauburgunder i Tyskland. Alla är samma druva, färgmutationer av Pinot Noir, men heter annorlunda beroende på vart de produceras.

 • Region

  Abruzzo

  Abruzzo ligger vid den östra, Adriatiska, kusten i centrala Italien. Det är en bergig region med en lång kustlinje och grönskande landskap. Tack vare odlingsklimatet med mycket sol och regn är det idealiskt för vinodling.

 • Distrikt

  Terre di Chieti

  Terre di Chieti är en IGT-klassad (Indicazioni Geografiche Tipiche) provins när det kommer till vin. I teorin kan Terre di Chieti producera allt från vita torra viner till mousserande röda viner eftersom IGT-klassningen är mer flexibel än både DOC och DOCG-klassningarna. Dock syftar den i detta fall på odlingarna i sluttningarna runt staden Chieti som är provinsens huvudort.