• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Terre del Vulcano Aglianico del Vulture 2017
Vulkanvin som borde kosta mer än det gör!

Dramatiska landskap, rykande lava, eleganta tanniner och mineraliga smaker. Begreppet vulkanviner är en trend som nu etablerat sig och är på god väg att bli en riktig klassiker!

Vulkanviner är viner vars druvor odlats i vulkanisk jord, skapad av lava och magma. Ofta får vinerna stor koncentration och intensiva smaker med hög syra och tydlig mineralitet.

Just Terre del Vulcano kommer från södra Italien, DOC i Basilicata. Jordmånen där är vulkanisk och odlingarna på hög höjd (1326 meter) vilket tydligt avspeglas i vinets framtoning, både i flaskan och i form av etikett och namn. Den höga höjden gör att det är svalt samtidigt som solen skiner vilket låter druvan mogna långsamt och stressfritt. Det i sin tur ger ett mer elegant och karaktärsfullt vin som dessutom har tydlig terroir från den vulkaniska jordmånen vilket ger en frisk, ren och mineralrik underton. Ett riktigt bra köttvin som borde kosta mycket mer än det gör. Vi vet inte hur de lyckas men är desto snabbare på att snappa upp dessa projekten när de lanseras!

Just nu, bara i och med lanseringen ingår en specialframtagen trälåda!

Lagring: Drick nu, eller låt utvecklas till 2022

Karaktär: Kryddigt & Smakrikt

Färg: Rubinröd med lila kant

Land: Italien

Region: Basilicata

Distrikt: Aglianico del Vulture DOC

Passar till: Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött, allt från viltkött, tyngre pasta- eller risottorätter eller till lagrad ost.

Druvor: 85% Aglianico, 15% blandade lokala druvsorter

Doft & Smak: Expressiv, spännande doft av björnbär, blåbärsmarmelad, läder och ekfat. Stor, väldigt fruktig och elegant smak av björnbär och röda vinbär, pinjenötter, rökt kött och rostade fat. Bra syra, rejäla tanniner och en lång avslutning.

Alkoholhalt: 13,5 %

Silver - Berliner Wein Trophy, 2019

5 stjärnor och helgens vintips! - Ekstra Bladet

6 FLASKOR I TRÄLÅDA

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
Slut

Vinlådan Innehåller

  • Terre del Vulcano Aglianico del Vulture 2017 (i trälåda)

    Antal:6
    119 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS