• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel

Terre del Vulcano Aglianico del Vulture 2017 (6 flaskor i trälåda)

Pris 719 kr

Köp

Terre del Vulcano är det senaste projektet från innvovatörerna på EnoItalia. Vinet är en Aglianico från ett lite specifikt DOC i Basilicata i södra Italien som fokuserar på just druvan Aglianico. Jordmånen där är vulkanisk och odlingarna på hög höjd (1326 meter) vilket tydligt avspeglas i vinets framtoning, både i flaskan och i form av etikett och namn. Den höga höjden gör att det är svalt samtidigt som solen skiner vilket låter druvan mogna långsamt och stressfritt. Det i sin tur ger ett mer elegant och karaktärsfullt vin som dessutom har tydlig terroir från den vulkaniska jordmånen vilket ger en frisk, ren och mineralrik underton. Ett riktigt bra köttvin som borde kosta mycket mer än det gör. Vi vet inte hur de lyckas men är desto snabbare på att snappa upp dessa projekten när de lanseras! Just nu, bara i och med lanseringen ingår en specialframtagen trälåda!

Lagring: Drick nu, eller låt utvecklas till 2022

Karaktär: Kryddigt & Smakrikt

Färg: Rubinröd med lila kant

Land: Italien

Region: Basilicata

Distrikt: Aglianico del Vulture DOC

Passar till: Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött, allt från viltkött, tyngre pasta- eller risottorätter eller till lagrad ost.

Druvor: 85% Aglianico, 15% blandade lokala druvsorter

Doft & Smak: Expressiv, spännande doft av björnbär, blåbärsmarmelad, läder och ekfat. Stor, väldigt fruktig och elegant smak av björnbär och röda vinbär, pinjenötter, rökt kött och rostade fat. Bra syra, rejäla tanniner och en lång avslutning.

Alkoholhalt: 14,5 %

Silver - Berliner Wein Trophy, 2019

5 stjärnor och helgens vintips! - Ekstra Bladet

6 FLASKOR I TRÄLÅDA

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
100+ st

Vinlådan Innehåller

Terre del Vulcano Aglianico del Vulture 2017 (i trälåda)

Prisvinnande vin
Terre del Vulcano Aglianico del Vulture 2017 (i trälåda) Aglianico 100% Aglianico Basilicata
Antal:6
119 kr
Läs mer