• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Terre del Vulcano Aglianico del Vulture 2016
Terre del Vulcano är det senaste projektet från innvovatörerna på EnoItalia. Vinet är en Aglianico från ett lite specifikt DOC i Basilicata i södra Italien som fokuserar på just druvan Aglianico. Jordmånen där är vulkanisk och odlingarna på hög höjd (1326 meter) vilket tydligt avspeglas i vinets framtoning, både i flaskan och i form av etikett och namn. Den höga höjden gör att det är svalt samtidigt som solen skiner vilket låter druvan mogna långsamt och stressfritt. Det i sin tur ger ett mer elegant och karaktärsfullt vin som dessutom har tydlig terroir från den vulkaniska jordmånen vilket ger en frisk, ren och mineralrik underton. Ett riktigt bra köttvin som borde kosta mycket mer än det gör. Vi vet inte hur de lyckas men är desto snabbare på att snappa upp dessa projekten när de lanseras! Just nu, bara i och med lanseringen ingår en specialframtagen trälåda!

Lagring: Drick nu, eller låt utvecklas till 2022

Karaktär: Kryddigt & Smakrikt

Färg: Rubinröd med lila kant

Land: Italien

Region: Basilicata

Distrikt: Aglianico del Vulture DOC

Passar till: Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött, allt från viltkött, tyngre pasta- eller risottorätter eller till lagrad ost.

Druvor: 85% Aglianico, 15% blandade lokala druvsorter

Doft & Smak: Expressiv, spännande doft av björnbär, blåbärsmarmelad, läder och ekfat. Stor, väldigt fruktig och elegant smak av björnbär och röda vinbär, pinjenötter, rökt kött och rostade fat. Bra syra, rejäla tanniner och en lång avslutning.

Alkoholhalt: 13,5 %

5 stjärnor och helgens vintips! - Ekstra Bladet

6 FLASKOR I TRÄLÅDA

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
Slut

Vinlådan Innehåller

  • Terre del Vulcano Aglianico del Vulture 2016 (i trälåda)

    Antal:6
    119 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS