• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Simone Scaletta Barolo Riserva 2013 Nebbiolo

Simone Scaletta Barolo Riserva 2013

Pris 649 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Bosco Bracco Il Masio Vino Rosso 2016

Pris: 239 kr

Bosco Bracco är en svenskägd i vingård belägen i Asti-regionen i hjärtat av Piemonte. De arbetar uteslutande med de lokala druvorna Barbera, Nebiolo och Dolcetto. Sedan starten för femton år sedan har produktionen hela tiden varit inriktad på att göra ett högkvalitativt vin med en tydlig Bosco Bracco-prägel. Vingården är på 2 hektar och producerar ca 10 000 buteljer rödvin per år. Vinstockarna är mycket gamla (> 30 år). Vinerna lagras på en blandning av nya och gamla franska ekfat (barriquer 225 L) i två år innan buteljering. Arbete på vingården och cantinan sker i stor utsträckning manuellt och med stor hänsyn tagen till miljön.

Lagring
Kan drickas men kommer bli bättre och bättre de närmsta 5-10 åren och kan sparas till cirka 2030.
Karaktär
Komplex & Stram
Färg
Rubinröd med lila kant
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100 % Nebbiolo
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Dofter av körsbär, lakrits, vanilj och viol tillsammans med de karaktäristiska mandel-tonerna. Komplexa smaker med mycket frukt och härliga tanniner tillsammans med ren, röd frukt, choklad och en lång ihållande mandelton.

Passar till

Serveras vid 16-18 grader. Bäst dekanterad och njuts med kraftiga kötträtter, hårda ostar och vilträtter.

Beskrivning

Simone Scaletta är en mikroproducent i Monforte d'Alba som tillsammans med sin pappa sköter allt från odling till vinifiering, paketering och försäljning. Allt är hantverk ner till minsta steg i vingården och vinerna de producerar (Barolo, Langhe Nebbiolo, Dolcetto och Barbera) är alla i en traditionell och rättfram stil fast med en modern och snygg förpackning. Hans Barolo Riserva är flaggskeppet i portföljen och produceras i endast 2 101 numrerade flaskor