Stroppiana är en familjeägd vingård på 5,5 hektar vinmark som grundades av farmor Giuseppe och farfar Oreste i början av 60-talet och drivs idag av sonsonen Dario, hans fru Stefania och deras två barn. Vingården ligger i hjärtat av den lilla byn La Morra som är känd för sina kraftfulla och uttrycksfulla Barolo-viner. Giuseppe är uppväxt på vingården med sin farfar och har även studerat på lantbruksinstitut, vilket han anser är det bästa av två värdar, då det ger möjlighet att både få vara med på fältet men även förstå uppbyggnaden. Det viktigaste för Dario är att man ska känna till de olika unika växtlägena i hans viner, vilket han verkligen har lyckats med. Vinrankorna växer här på 400 meter över havet vilket ger svala, subtila viner. Denna fruktiga röda producerar endast i 4500 flaskor om året. Vinet ligger först i ståltankar och överförs sedan till små franska ekfat där det genomgår malolaktisk jäsning. Efter 12 månader på fat får vinet ligga till sig på flaska i 3-4 månader för att få en ytterligare förfining innan det släpps till försäljning.