• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

San Gregorio Las Martas Garnacha Vinos de Parcela 2014
Bodega San Gregorio ligger i en liten by som heter Cervera de la Cañada i området Calatayud, cirka 95 km sydväst om Zaragoza i nordvästra Spanien. Byn med knappa 300 invånare har en lång vintradition som sträcker sig tillbaka till innan Kristus födelse. Bodega San Gregorio föddes 1965 när 30 vinmakare från Cervera de la Cañada bestämde sig för att slå sig samman och idag är gården ca 700 hektar stor, nästan alla i byn jobbar här! Förutom Calatayuds huvuddruva Grenache, odlar man bland annat Tempranillo, Syrah och Cabernet Sauvignon med flera. Anläggningen började byggas ut i samband med Spaniens inträde i EU och idag är Bodegan en utav de allra bäst utrustade producenterna inom appellationen Calatayud. Förutom stor historia är hemligheten bakom dessa viner att de är otroligt prisvärda och ett bra exempel på det är just Las Martas Garnacha Vinos de Parcela 2014 som fått 93 poäng i betyg av James Suckling. Det är ett utav de allra högsta betygen i hela prisklassen, i världen!

Lagring: Drick nu medan ungt och fruktigt

Karaktär: Fylligt och komplext

Färg: Djupt rubinröd

Land: Spanien

Region: Calatayud

Distrikt: Calatayud DO

Utmärkelser: 93/100 - James Suckling

Passar till: Servera strax under rumstemperatur, 18-20 grader, gärna tillsammans med både fläsk, nöt, pizza och pasta.

Druvor: 100% Grenache

Doft & Smak: Buketten överraskar med sin rikedom och toner av mogna röda frukter. I gommen är den fyllig med smaker av björnbär, körsbär och viss mineralitet. Den har den klassiska örtiga kryddiga tonen som bara Grenache ifrån gamla vinstockar kan få fram och avslutas med fina tanniner och ett dynamisk finish.

Alkoholhalt: 14 %

6 FLASKOR I TRÄLÅDA

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
Slut

Vinlådan Innehåller

  • San Gregorio Las Martas Garnacha Vinos de Parcela 2014 (i trälåda)

    Antal:6
    147 kr 154 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS