Stekt torskrygg med bacon & parmesancrème
En härlig fiskrätt med en smakrik parmesancréme toppad med bacon.
Rätten passar bra till en ekad chardonnay.
Gör så här
Parmesancrème
- Finhacka schalottenlök, lägg i kastrull och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara ett par matskedar återstår.
- Tillsätt crème fraiche och riven parmesanost.
- Värm upp så att osten smälter, smaka av med salt och peppar, drag kastrullen från värmen och varmhåll.
Bacon
- Strimla bacon och knaperstek i panna.
- Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper.
Torsk
- Skär fisken i portionsbitar.
- Tillsätt en matsked smör i stekpannan och stek torsken ett par minuter på varje sida.
- Salta och peppra
Servera torsken med ostcreme och bacon, hackad persilja, citronklyfta och nykokt potatis.
Ingredienser (4 pers)
Parmesancrème
- 2 st Schalottenlökar
- 2 dl vin, vitt
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl parmesanost, riven
Bacon
- 1 pkt bacon
Torsk
- 700 g torskrygg, färdiga filéer
- 1 msk smör
- Salt
- Peppar
Garnering
- 1 knippe persilja
- 1 st citron