• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Stekt torskrygg med bacon & parmesancrème

En härlig fiskrätt med en smakrik parmesancréme toppad med bacon.

Rätten passar bra till en ekad chardonnay.

Gör så här

Parmesancrème

  1. Finhacka schalottenlök, lägg i kastrull och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara ett par matskedar återstår.
  2. Tillsätt crème fraiche och riven parmesanost.
  3. Värm upp så att osten smälter, smaka av med salt och peppar, drag kastrullen från värmen och varmhåll.

Bacon

  1. Strimla bacon och knaperstek i panna.
  2. Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper.

Torsk

  • Skär fisken i portionsbitar.
  • Tillsätt en matsked smör i stekpannan och stek torsken ett par minuter på varje sida.
  • Salta och peppra

Servera torsken med ostcreme och bacon, hackad persilja, citronklyfta och nykokt potatis.

Ingredienser (4 pers)

Parmesancrème

  • 2 st Schalottenlökar
  • 2 dl vin, vitt
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl parmesanost, riven

Bacon

  • 1 pkt bacon

Torsk

  • 700 g torskrygg, färdiga filéer
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar

Garnering

  • 1 knippe persilja
  • 1 st citron

Relaterade produkter

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS