• Fri frakt hem till dörren
  • Trygg e-handel
  • Kundbetyg 4.6 / 5 • 25 582 omdömen
  • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Stekt torskrygg med bacon & parmesancrème

Kategorier: Recept

En härlig fiskrätt med en smakrik parmesancréme toppad med bacon.

Rätten passar bra till en ekad chardonnay.

Gör så här

Parmesancrème

  1. Finhacka schalottenlök, lägg i kastrull och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara ett par matskedar återstår.
  2. Tillsätt crème fraiche och riven parmesanost.
  3. Värm upp så att osten smälter, smaka av med salt och peppar, drag kastrullen från värmen och varmhåll.

Bacon

  1. Strimla bacon och knaperstek i panna.
  2. Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper.

Torsk

  • Skär fisken i portionsbitar.
  • Tillsätt en matsked smör i stekpannan och stek torsken ett par minuter på varje sida.
  • Salta och peppra

Servera torsken med ostcreme och bacon, hackad persilja, citronklyfta och nykokt potatis.

Ingredienser (4 pers)

Parmesancrème

  • 2 st Schalottenlökar
  • 2 dl vin, vitt
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl parmesanost, riven

Bacon

  • 1 pkt bacon

Torsk

  • 700 g torskrygg, färdiga filéer
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar

Garnering

  • 1 knippe persilja
  • 1 st citron

Relaterade produkter