Stekt torskrygg med bacon & parmesancrème
Krämighet möter sälta i en smakrik fiskrätt med parmesancréme toppad med bacon. Servera med ett glas fylligt Chardonnay och kvällen är fulländad!
Torskryggens köttiga konsistens i kombination till krämig och smakrik parmesankräm får en extra skjuts av det krispiga baconet. Passar perfekt till ett glas vin gjort på druvsorten Chardonnay. Välj gärna ett som lagrats lite på ekfat - kanske hittar du det i Australien eller USA.
Gör så här
Parmesancrème
- Finhacka schalottenlök, lägg i kastrull och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara ett par matskedar återstår.
- Tillsätt crème fraiche och riven parmesanost.
- Värm upp så att osten smälter, smaka av med salt och peppar, drag kastrullen från värmen och varmhåll.
Bacon
- Strimla bacon och knaperstek i panna.
- Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper.
Torsk
- Skär fisken i portionsbitar.
- Tillsätt en matsked smör i stekpannan och stek torsken ett par minuter på varje sida.
- Salta och peppra
Servera torsken med ostcreme och bacon, hackad persilja, citronklyfta och nykokt potatis.
Ingredienser (4 pers)
Parmesancrème
- 2 st Schalottenlökar
- 2 dl vin, vitt
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl parmesanost, riven
Bacon
- 1 pkt bacon
Torsk
- 700 g torskrygg, färdiga filéer
- 1 msk smör
- Salt
- Peppar
Garnering
- 1 knippe persilja
- 1 st citron
Relaterade produkter
-
Alain de la Treille Chardonnay 2022
109kr
149kr
-
Pierre Ponnelle Chardonnay 2022
109kr
149kr
-
Lapis Luna Chardonnay 2021
179 kr
-
Yamira Chardonnay 2022
99 kr
-
Tapas Gaston Chardonnay
99 kr
-
MAN Padstal Chardonnay 2022
109kr
119kr
-
Pierre Ponnelle Chardonnay Prestige Brut
149kr
199kr
-
Pierre Ponnelle Chardonnay Brut
129kr
149kr
-
Domaine Chatelain Chablis Vieilles Vignes 2020
279kr
349kr
-
Black Rock Chardonnay 2020
109 kr
-
La Veuve du Comte Blanc de Blancs
129kr
149kr
-
Le Ruse Chardonnay 2022
109 kr