Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vin till pizza

Ute efter det perfekta pizzavinet? Då har vi en bra och en dålig nyhet. Den dåliga nyheten är att det perfekta pizzavinet inte finns. Den bra nyheten är att du kommer hitta en perfekt vinmatchning ändå, med hjälp av vår guide. 

Pizza är en mångsidig maträtt som kan avnjutas med olika typer av vin beroende på pizzans toppings och smaker. Oavsett om du föredrar en klassisk Margherita eller en mer exotisk kombination, finns det alltid ett vin som kan lyfta smakupplevelsen. Här är några förslag på vintyperna som passar bäst till olika pizzor.

Låt toppingen avgöra vilket vin som passar till pizza

Det finns lika många pizzaviner som det finns topping att lägga på pizzan. Det är nämligen toppingen som avgör vilket vin som passar till! Låt oss ge dig vintips till fem av de vanligaste pizzorna. 

Margherita & riesling

Ibland behövs inte mer än en riktigt god tomatsås och en krämig buffelmozzarella. Till det passar ett glas krispigt riesling utmärkt bra. Sötman, fruktigheten och syran i tomatsåsen gifter sig med de matchande egenskaperna i rieslingvinet. 

Löjromspizza & prosecco

När du vill lyxa till pizzakvällen och frossa i löjromstopping med smetana och hackad rödlök så gäller det att matcha med ett lika lyxigt vin! En fruktdriven och frisk prosecco är då ett utmärkt val som möter de salta smakerna perfekt och fångar elegant upp den krämiga smetanan!

Vesuvio & chianti

Är din favoritpizza en gammal hederlig Vesuvio? Bra val! Glöm inte att matcha med en körsbärsdoftande och strukturerad chianti för att riktigt behaga de fylliga smakerna i den salta skinkan, feta osten och den fylliga tomatsåsen. 

Hawaii & rosé-prosecco

Sveriges tredje vanligaste pizza stavas Hawaii! Den högt älskade pizzan skriker ju inte direkt vin men en oväntat bra kombo som verkligen höjer smaken till den sötsalta pizzan är en frisk, bärig och härlig rosa prosecco.

Oxfilé- och gorgonzolapizza & amarone

En riktig ostdrypande, salt och fyllig gorgonzolapizza toppad med mör oxfilé är ju oslagbar! Addera sedan ett glas lika fylligt amarone-vin så är du sedan i dekadensens mathimmel. För visst är det så att inte mycket går upp emot det fruktiga och älskade finvinet till den krämiga pizzan.  

Mangiare! 

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept