Moules Marinières
En riktigt klassisk Moules Marinières är ett alldeles utmärkt sällskap! En frisk krispig Chardonnay är som gjord för att avnjutas ihop med skaldjur och den lilla nötighet som man kan känna gifter sig fantastiskt fint ihop med grädden!
Gör så här
Moules marinières
- Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten.
- Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs.
- Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan.
- Tillsätt blåmusslor, häll på vin, fond och grädde.
- Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra.
- Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite.
Krutonger
- Tärna formbrödet och stek det knaprigt i smör, olja och vitlök
- Låt krutongerna rinna av på hushållspapper.
Servering
- Servera musslorna i en stor skål
- Slå över soppan
- Garnera med persiljan
- Strö över brödkrutongerna.
Ingredienser (4 pers)
Moules marinières
- 1 kg blåmusslor
- 2 schalottenlök
- 2 klyftor vitlök
- 5 cl olivolja
- 2 dl vitt vin
- 2 dl fiskfond, hemgjord eller utspädd köpt
- 2 dl vispgrädde
- Salt
- Peppar
Krutonger
- 4 skivor vitt formbröd
- 1 msk smör
- 1 klyfta vitlök
Garnering
1 knippe persilja
Relaterade produkter
-
Alain de la Treille Chardonnay 2022
109kr
149kr
-
Adulation Chardonnay 2020
149 kr
-
MAN Padstal Chardonnay 2022
109kr
119kr
-
Black Rock Chardonnay 2021
109 kr
-
Lapis Luna Chardonnay 2021
179 kr
-
Champagne Emile Dupuis Brut
349 kr
-
Le Ruse Chardonnay 2022
109 kr
-
Yamira Chardonnay 2022
99 kr
-
Domaine Chatelain Chablis Vieilles Vignes 2021
279kr
349kr
-
Tapas Gaston Chardonnay
109 kr
-
Vitis Nostra Spumante Brut
109 kr