Moules Marinières

En riktigt klassisk Moules Marinières är ett alldeles utmärkt sällskap! En frisk krispig Chardonnay är som gjord för att avnjutas ihop med skaldjur och den lilla nötighet som man kan känna gifter sig fantastiskt fint ihop med grädden!

Gör så här

Moules marinières

  1. Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten.
  2. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs.
  3. Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan.
  4. Tillsätt blåmusslor, häll på vin, fond och grädde.
  5. Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra.
  6. Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite.

Krutonger

  1. Tärna formbrödet och stek det knaprigt i smör, olja och vitlök
  2.  Låt krutongerna rinna av på hushållspapper.

Servering

  1. Servera musslorna i en stor skål
  2. Slå över soppan
  3. Garnera med persiljan
  4. Strö över brödkrutongerna.

Ingredienser (4 pers)

Moules marinières

  • 1 kg blåmusslor
  • 2 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 cl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl fiskfond, hemgjord eller utspädd köpt
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar

Krutonger

  • 4 skivor vitt formbröd
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök

Garnering

1 knippe persilja

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept