Beskrivning

Fat Barons viner är skapade genom ett partnerskap mellan Fernando van Zeller en riktig baron och Jaime Quendera en portugisisk beundransvärd vinmakare, med mer än 1000 utmärkelser i ryggen som vunnits under de senaste 10 åren har det verkligen blivit till en framgångssaga. Viner produceras med modern vinmakningsteknik. De röda vinerna är kända för sitt karismatiska överflöd. Den mörka mogna fruktigheten av björnbär, svarta körsbär kombinerat med inslag av eleganta kryddor och en skvätt vanilj och kokosnöt från ekfaten som är franska och amerikanska. Trilogin har nu fulländats med tillskottet av White Reserva. En blandning av internationella och portugisiska druvsorter som ger ett perfekt uppvaknande av sinnena med frisk syra och citronsmak som elegant balanseras av de smöriga vaniljnoter som kommer från ekens åldrande. Lev livet storartat som självaste baronen.

Passar till

Servera vinet kring 10 grader. Perfekt till en krämig kycklingpasta eller en saffransdoftande fisk och skaldjursgryta

Produktinformation

Lagerstatus
425 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fylligt & Smakrikt
Färg
Ljust gyllene
Land
Portugal
Region
Setúbal
Distrikt
Península de Setúbal
Producent
Casa Ermelinda Freitas
Huvuddruva
Antao Vaz
Druvor
Antão Vaz, Arinto, Chardonnay & Verdelho
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.4 g/100ml
Alkoholhalt
13%
 • Producent

  Casa Ermelinda Freitas

  Casa Ermelinda Freitas är en familjeägd vingård i Fernando Pó, Portugal, som tillverkat fantastiska viner i fyra generationer sedan 1920. 

 • Huvuddruva

  Antao Vaz

  Antao Vaz är en ursprunglig portugisisk druvsort för vitt vin.
  Antao vaz är en portugisisk vit vindruva. Den ger ljusgula viner med arom av citrus och andra tropiska dofter. Kan variera från mycket sura till mogna.

 • Region

  Setúbal

  Söder om Lissabon produceras starkvinet Moscatel de Setúbal.
  Vinet från Setúbal har en lång och brokig historia. För att förbättra smaken har det till och med transporterats fram och tillbaka till Indien.

 • Distrikt

  Península de Setúbal

  Strax söder om Portugals huvudstad Lissabon sticker en udde ut. Den är omgiven av floderna Tajos och Sados delta i norr respektive sydost. I väster och söder ligger Atlanten. Udden heter Peninsula de Setúbal och är en vinregion med två DOC.