• Fri frakt hem till dörren
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 20 814 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Château Laville ägs av familjen Faye och drivs idag av bröderna Alain och Hervé Faye. Producenten är belägen i Saint Sulpice et Cameyrac och producerar främst viner på klassiska blandningen av dominerande merlot och cabernet sauvignon.För drygt 50 år sedan drabbades familjens ägor hårt av frost vilket tog många år att komma tillbaka ifrån men idag skapas ständigt prisvärda viner, oftast som Bordeaux Supérieur. Just detta exemplaret är en 75% merlot och 25% cabernet sauvignon som fått mogna och utvecklas ett år på franska barriquer.

Passar till

Klassisk fransk husmanskost, mellanlagrade ostar eller ugnsrostade köttbitar med god sås och grönsaker. Servera strax under rumstemperatur, kring 18-19 grader.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu till och med 2018.
Färg
Djupt mörkröd med svarta kanter.
Land
Frankrike
Region
Bordeaux
Distrikt
Bordeaux Supérieur
Huvuddruva
Merlot
Druvor
75% merlot, 25% cabernet sauvignon
Typ
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
 • Huvuddruva

  Merlot

  Merlot ansågs 2014 vara den tredje mest odlade druvan i vinvärlden. En anledning till detta är för att den gör sig så bra i blends med andra druvor, exempelvis så som man gör i Bordeaux men främst för att Merlot-viner är så eftertraktade. Däremot började man producera viner med 100% Merlot när druvan nådde Kalifornien vid mitten av 1800-talet med tanke på hur lätt det var att odla Merlot och de låga tanninerna.

 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.

 • Region

  Bordeaux

  Bordeaux- världens vinhuvudstad och en av världens mest berömda, prestigefyllda och produktiva vinregioner. Bestående av mångfald och kvalitet.