• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Burgo Viejo Embeleso Finca Vidales Rioja 2016 Tempranillo

Burgo Viejo Embeleso Finca Vidales Rioja 2016

Pris 129 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagring
Drick nu eller till och med 2021
Karaktär
Fylligt och fruktigt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Klassificering
Huvuddruva
Druvor
100% Tempranillo
Typ
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Stora, nästan överflödiga, toner av mörk frukt, såsom björnbär och körsbär. Ekfatslagringen är endast fyra månader, vilket ger en renare fruktighet än t.ex en Reserva. Tydliga, men silkeslena tanniner och en fin finish.

Passar till

Dekantera gärna, även om det inte är nödvändigt, och servera runt 16-20°C till en ostbricka med blandade ostar och charkuterier, eller till rätter på rött kött.

Beskrivning

Bodegas Burgo Viejo representerar ett nytt sätt att förstå Rioja som sätter stoltheten över en hundraårig tradition i en innovativ anda som leder dem till förtrollning. Mer än 200 hektar egen mark, i de bästa landområdena Rioja Baja har att erbjuda. Deras drottning är Tempranillo, flaggskeppet i Rioja, men en del andra druvor odlas som Graciano, Grenache, Carignan eller Viura som kompletterar paletten med sina speciella egenskaper. Tack vare kontrollen av deras vinmakare och fälttekniker plockas druvorna vid dess optimala mognad för att få dessa aromatiska, potenta och välbalanserade viner. Vinerna får sen sin underbara komplexitet efter mognad på både ek och flaska, allt för att uppnå sin yttersta potential. Burgo Viejo, mer än bara Rioja.