• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Bosco Bracco Il Masio Vino Rosso 2016 Nebbiolo

Bosco Bracco Il Masio Vino Rosso 2016

Pris 199 kr 239 kr Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
15 st
Lagring
Precis drickklart och sparas med fördel ett par år upp till 10 år i källaren
Karaktär
Elegant & Koncentrerad
Färg
Rubinröd med lila kant
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Vino rosso
Klassificering
VDT
Producent
Bosco bracco
Huvuddruva
Nebbiolo
Druvor
70% Nebbiolo, 30% Barbera
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
3,5 g/l
Alkoholhalt
14,5%
Se även

Doft & Smak

Doften visar en bred och komplext arom med tydliga inslag av fruktsylt och körsbär, lätta antydningar av söta kryddor, lakrits och choklad. Smaken är en kombination av trevliga och rena smaker, vinet har en bra kropp, med en välbalanserad syra och en mjuk konsekvent tannin.

Utmärkelser

Brons - International Wine Challenge, 2019

Passar till

Servera svalt runt 18-19 grader. Ett härligt matvin med ren frukt och balanserad tanninstruktur som passar att servera till det mesta i form av rött kött, lagrade ostar och grytor.

Beskrivning

Il Masio vinet är en blandning av Nebbiolovin och Barberavin, dvs druvorna vinifieras var för sig och det färdiga vinet blandas först innan buteljering. Nebbiolovinet lagras ca 20 månader i nya/gamla fat (500 L). Blandningen beslutas speciellt varje år beroende på hur vinet utvecklats i faten. Blandningen hamnar i intervallet 60/40 - 80/20. Il Masion behöver lagras på butelj i ca 3 år med en förväntad positiv utveckling i ytterligare tio år.

Om producenten

Bosco Bracco är en svenskägd i vingård belägen i Asti-regionen i hjärtat av Piemonte. De arbetar uteslutande med de lokala druvorna Barbera, Nebiolo och Dolcetto. Sedan starten för femton år sedan har produktionen hela tiden varit inriktad på att göra ett högkvalitativt vin med en tydlig Bosco Bracco-prägel. Vingården är på 2 hektar och producerar ca 10 000 buteljer rödvin per år. Vinstockarna är mycket gamla (> 30 år). Vinerna lagras på en blandning av nya och gamla franska ekfat (barriquer 225 L) i två år innan buteljering. Arbete på vingården och cantinan sker i stor utsträckning manuellt och med stor hänsyn tagen till miljön.