• Gratis hemleverans Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Skin Sémillon by Las Mercedes 2017 Sémillon

Skin Sémillon by Las Mercedes 2017

Skin Sémillon by Las Mercedes 2017

"Skal- och amforajäst Semillon från Julio Bouchon"

Pris 209 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
30 st
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht
Karaktär
Rund, fruktig och frisk
Färg
Klart citrongul
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Sémillon
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13,0%

Doft & Smak

Rå, skaljäst doft av äppelmust, citruszest, nötter och mogen stenfrukt. Mycket mineral, citrus och gräs i en udda, rustik och ärlig stil. Smakrik, fortfarande rå och rejäl stil med mycket frukt, gula äpplen, grape, mandlar, vete och våt sten. Bra syra, lätt tanninstruktur och en lång eftersmak.

Passar till

Kräver lite udda mat som kalla tapas, beer-can chicken eller varför inte bara dricka som det är, perfekt tempererat kring 10-11 grader med en vinintresserad kompis?

Beskrivning

Las Mercedes är ett nytt varumärke från familjen Bouchon som har odlat vin i Chile i över 120 år. Nu, när fjärde generationen Bouchons har tagit över driften, ville de även ha ett eget varumärke där de kunde vara mer "fria" i sin produktion och skapa viner som de själva vill dricka. Egentligen har de bara en regel - glöm inte Maule Valley, platsen där familjen verkat sedan starten. Förutom det är det ett modernt och spännande uttryck i alla Las Mercedes viner så ligger fokus på "bang for the buck" dvs. riktigt bra prisvärdhet. Just Skin Semillon är ett lite busigare vin som fått skalmacerera 12 månader i amphora-krukor!