Crazy by Nature Shotberry Chardonnay 2016
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Crazy by Nature Shotberry Chardonnay 2016 Chardonnay
Prisvinnande vin
Bread & Butter Chardonnay 2016

Pris: 189 kr

Crazy by Nature Shotberry Chardonnay 2016

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller till och med 2020
Karaktär
Frisk och fruktig
Färg
Ljust halmfärgad
Region
Distrikt
Producent
Millton Vineyards & Winery
Huvuddruva
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Vitt
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
12,5%
Se även

Doft & Smak

2016 års skörd producerade underbart mogna druvor fulla av krispiga smaker. I en fräsch framåtgående stil med friskhet från havsbrisar och en textur av fin lerjord. Den unga saften fermenteras i rostfria ståltankar med naturliga jästar och inga ytterligare tillsatser.

Passar till

Servera kyld runt 8-12 grader. Ett matvänligt vin som passar särskilt bra tillsammans med fisk och skaldjur, ostar eller fräscha sallader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Crazy by Nature Shotberry Chardonnay är en blandning från Millton Wines biodynamiska vingårdar i Gisborne. Beläget vid sidan av den gamla flodbädden i Waipaoa finns här jordar bestående av höga nivåer mineraler som hjälper till att producera aromatiska, täta viner. Med närhet till Stilla Havet får platsen svala havsbrisar under sommaren som spelar en nyckelroll för att fånga en speciell delikatess av smak i druvorna. Deras friska och fruktiga Chardonnay är namngiven efter de så kallade shotberries som är de små, intensiva, fröfria druvorna som Mendoza Chardonnay är känt för.

Andra har också köpt