• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner

Fire Block Vineyards


Fire Block är utan tvekan vår största medlemsfavorit genom tiderna, med druvtypiska, smakrika och charmerande viner i stallet. Det är även en av våra äldsta och mest pålitliga samarbetspartner. Vingården grundades av makarna, Bill och Noel Ireland och namnet Fire Block refererar till tiden runt mitten av 1920-talet, då ägorna mest var en stor betesmark för nötkreatur. Man oroade sig dock för att gnistor från förbipasserande tåg skulle tända eld på betesgräset och orsaka en skogsbrand och därför placerade man intill järnvägen s k brandfält (fire block), tomma och steniga åkrar som tog emot gnistorna från elden i ångloken så att de inte fick fäste och kunde sprida sig.
Läs mer om Fire Block Vineyards
Fire Block är utan tvekan vår största medlemsfavorit genom tiderna, med druvtypiska, smakrika och charmerande viner i stallet. Det är även en av våra äldsta och mest pålitliga samarbetspartner. Vingården grundades av makarna, Bill och Noel Ireland och namnet Fire Block refererar till tiden runt förra sekelskiftet, då ägorna mest var en stor betesmark för nötkreatur. Man oroade sig dock för att gnistor från förbipasserande tåg skulle tända eld på betesgräset och orsaka en skogsbrand och därför placerade man intill järnvägen s k brandfält (fire block), tomma och steniga åkrar som tog emot gnistorna från elden i ångloken så att de inte fick fäste och kunde sprida sig.

1926, när järnvägen moderniserades, såldes brandfälten till lokala bönder och vinrankor, främst Grenache och Shiraz, planterades på just denna plats. Idag, 91 år senare, är det samma knotiga gamla rankor som står där i solen och utan bevattning eller bekämpningsmedel produceras druvor till vårt kanske allra populäraste varumärke - Fire Block! Då James Halliday för några år sen provade igenom deras sortiment fick de idel höga betyg, där deras Old Vine Shiraz och Riesling stod ut och fick hela 94 poäng av 100. Vingården tilldelades också fem stjärnor för sin konsekvent höga kvalitet av samme Halliday.

Druvorna odlas fortfarande på deras ägor i Clare Valley, regionen som är känd bl.a. för sin lite mjukare Shiraz, som är mer rund i smaken än till exempel de från Barossa Valley. Fire Block Vineyards gör idag en Old Vine Shiraz, en Old Vine Grenache, en blend på Grenache och Shiraz, Riesling, Shiraz Rosé och numer också en så kallad GSM-blend, alltså en traditionell Rhôneblandning av druvorna Grenache, Shiraz och Mourvedre.

Gillar du smakrika och mustiga viner i stil med Amarone, är vi övertygade om att du kommer uppskatta Fire Blocks viner lika mycket som vi gör.
Köp
Djup, väldigt fruktig och kryddig doft med plommon, svarta vinbär, rödvinbärsgelé och svartpeppar. Fyllig, saftig och fruktig smak med mycket djup frukt, härliga fatkaraktärer och kryddiga inslag av peppar, lakrits och svamp. Lång, ihållande, mörk avslutning.

Populärt just nu!