• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Renato Ratti Barolo Marcenasco 2014 Nebbiolo

Renato Ratti Barolo Marcenasco 2014

Pris 389 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Bosco Bracco Il Masio Vino Rosso 2016

Pris: 239 kr

Bosco Bracco är en svenskägd i vingård belägen i Asti-regionen i hjärtat av Piemonte. De arbetar uteslutande med de lokala druvorna Barbera, Nebiolo och Dolcetto. Sedan starten för femton år sedan har produktionen hela tiden varit inriktad på att göra ett högkvalitativt vin med en tydlig Bosco Bracco-prägel. Vingården är på 2 hektar och producerar ca 10 000 buteljer rödvin per år. Vinstockarna är mycket gamla (> 30 år). Vinerna lagras på en blandning av nya och gamla franska ekfat (barriquer 225 L) i två år innan buteljering. Arbete på vingården och cantinan sker i stor utsträckning manuellt och med stor hänsyn tagen till miljön.

Lagring
Drick nu, till och med 2025
Karaktär
Stramt och elegant
Färg
Rött med tegelnyans
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Nebbiolo
Typ
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Medelfylligt och aromatiskt med karaktäristiska toner av svarta vinbär, mörka bär och lakrits. Välbalanserad med silkeslena tanniner som är en fin kontrast till den fräscha och långlivade frukten.

Passar till

Dekantera 2-3 timmar i förväg och servera runt 18-20°C till ris- eller pastarätter, t.ex en Risotto.

Beskrivning

Renato Ratti - Baroloinnovatör
Vid mitten av 1900-talet trodde man att Barolo skulle smaka på ett sätt; kraftfull, bentorrt och sträva tanniner. Men det skulle inte räcka för oenologen Renato Ratti. 1960 kartlade han markerna i Barolo med samma noggrannhet som munkarna gjorde i medeltida Bourgogne. Sen planterade han fält i närheten av Barolo, i staden La Morra, där han hade analyserat fram att man kunde producera Barolo-viner i en silkeslen och köttig stil som aldrig förut sett dagens ljus. Under ledning av Renato Rattis son Pietro byggdess en helt ny vingård. Vingården är skräddarsydd för att passa alla avseenden att bära druvor från det unika område som Renato Ratti identifierade under 1960-talet. Från år 2005 har Renato Rattis viner mottagit pris på pris. Till exempel, så fick hans 2005 års Barolo toppplatsen på Wine Spectator legendariska Top 100 listan, och 2006 blev den nr 1 på Wine Enthusiasts 100 bästa.