• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Passo Sardo 2018

"Vår mest populära Appassimento i snygg trälåda!"

Pris 849 kr
6 flaskor som levereras i exklusiv trälåda

I och med den tydliga Appassimentotrenden i Sverige gav vi oss ut på en jakt efter liknande viner och hittade något unikt på Sardinien! Tack vare riktigt gamla och starka vinstockar (40-100 år) så skördar man druvorna till vinet i två omgångar - först i mitten av september och sedan får resten av druvorna hänga kvar och naturligt torka tills i mitten av oktober. Resultatet blir ett extremt koncentrerat och fylligt rött vin med massor av Amarone-liknande referenser men till en bråkdel av kostnaden.

Lagring: Drick nu till och med 2023

Karaktär: Fylligt och smakrikt

Färg: Mörkt rödsvart

Land: Italien

Region: Sardinien

Passar till: Gott till kryddigare kötträtter, testa med kryddkorv och grillsåser eller till all form av lagrad ost och chark. Servera svalt, kring 18-19 grader.

Druvor: 85% Cannonau (Grenache), 15% inhemska druvor

Doft & Smak: Stor, intensiv doft av körsbärsmarmelad, plommon, björnbär och medelhavskryddor. Fyllig, koncentrerad smak med stor fruktkompott av vinbär, björnbär, moreller och blåbär. Runda, stora tanniner, en frisk syra och härlig kryddighet i en lång avslutning.

Alkoholhalt: 13,0%

TOTALT 6 FLASKOR I TRÄLÅDA

* Trälådans utseende kan avvika från den på bilden.

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
51 st
Kategorier

Vinlådan Innehåller

  • Passo Sardo 2018 (i trälåda)

    Antal:6
    139 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS