Det friska vinet kan både avnjutas ensamt eller serveras tillsammans med rikare maträtter som pasta med ankragu. Servera svalt kring 18-19 grader.
Aromer av friska körsbär och plommon med toner av örter, kryddor och kokta grönsaker. Smaken är len och fräsch med mogna körsbär, plommon och hallon tillsammans med en frisk syra, lena tanniner och en lite örtig, rund avslutning.
Le Terre Barolo är kooperativet Terre del Barolos mest prisvärda och typiska Barolo producerad för att kunna erbjuda en riktigt bra instegs-Barbera.
Terre del Barolo är ett engagerat kooperativ i byn Castiglione Falletto och grundades av borgmästaren i byn på 50-talet då han såg värdet i samarbete mellan byns vinodlare som vid tidpunkten sålde sina värdefulla druvor till de större producenterna runt om i Barolo. Efter att 363 (!) odlare direkt gick med i samarbetet har projektet utvecklats till något större som idag innefattar en hel del gemensamt ägda vingårdar, ett fantastiskt vineri och en 500 kvm vinshop. Fokus har sedan första dagen varit på karaktärsfulla och äkta viner och inte det kommersiellt slätstrukna som en del andra kooperativ ägnar sig åt. Deras Barbera d'Alba är en fruktig, ren och stilig Barbera.