Château Caraguilhes Classique Blanc 2017 Roussanne

Château Caraguilhes Classique Blanc 2017

Pris 161 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 2-3 åren
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllengult
Land
Distrikt
Klassificering
Huvuddruva
Druvor
65% Roussanne, 20% Marsanne, 15% Grenache Blanc
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
13%
Se även

Doft & Smak

Ren, frisk doft med mycket vita frukter, stenfrukt och mineralitet. Tydliga inslag av mandlar, vita persikor och citrus. Elegant, len och fruktig smak med mycket citrus, acacia, fänkål och stenfrukter tillsammans med en frisk syra innan en lång, ren avslutning.

Utmärkelser

Guld Concours Général Agricole de Paris 2016

Passar till

Läckert som allroundvin, bra till t.ex. gratinerade skaldjur, bouillabaisse, grillad getost, salad nicoise eller till franska tapas. Servera väl kylt kring 9-10 grader.

Beskrivning

Château de Caragulihes är en mycket stor egendom i Corbières som grundades av cistersianermunkar på 1100-talet. Egendomen omfattade redan från början cirka 600 hektar vilket inte har förändrats sedan dess. Lionel Faivre, som etablerat sig som vinodlare i Algeriet, tog över Caraguilhes 1958 och bestämde sig redan då för att odla ekologiskt. Det tog honom trettio år att ställa om allt och få hela egendomen certifierad. Château de Caraguilhes är idag den största producenten av certifierat ekologiska viner i Corbières. År 2005 köpte Pierre Gabison hela verksamheten och driver den vidare i samma anda. Deras klassiska vita är en typisk Rhône blend med stor fruktighet.