Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Biasiotto är ett familjeföretag i hjärtat av DOC Prosecco, närmare bestämt provinsen Udine i Friuli-Venezia på gränsen mellan Slovenien och Österrike. Företaget har i fyra generationer drivits av familjen Biasiotto och de har sedan i lika många generationer gjort sig ett namn för just produktionen av mousserande viner. Idag har de 35 hektar i sin ägo och den stora majoriteten vigs åt Glera, druvan som är så känd för att producera Prosecco. Denna intensiva och aromatiska Cabernet Franc spumante har en harmonisk smaksensation med eleganta tanniner.

Passar till

Servera runt 8-12°C som dessertvin och då gärna till eleganta desserter med choklad.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Halvtorrt & Fruktigt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Venetien
Producent
Vini Biasiotto
Huvuddruva
Cabernet Franc
Druvor
100% Cabernet Franc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
4.8g/100ml
Alkoholhalt
12%
Kategorier
 • Producent

  Vini Biasiotto

  Du känner säkerligen igen Biasiotto då deras Prosecco, fem år i rad, blivit utsedd till världens bästa Prosecco av italiens vinkritiker nummer ett; Luca Maroni!

 • Huvuddruva

  Cabernet Franc

  Cabernet Franc karaktäriseras av sina lätta och bäriga toner och blandas gärna upp med andra druvor för att skapa välkända kreationer.

 • Region

  Venetien

  Vad många kanske inte vet är att regionen Veneto (eller Venetien) i norra Italien är hem för välkända och storsäjande viner såsom Amarone, Ripasso, Valpolicella och Prosecco, men det är även här de inte helt okända vinerna Soave och Bardolino kommer ifrån också.

 • Kategori

  Prosecco

  Alla älskar Prosecco! Favoritbubblet från nordöstra Italien med smak av päronsplitt. Alltifrån pärlande till bubblande, snustorrt till fruktigt - i vårt breda Prosecco-sortiment finns något för alla.