Westend Estate The Boxer Durif 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Westend Estate The Boxer Durif 2017 Durif

Westend Estate The Boxer Durif 2017

Westend Estate The Boxer Durif 2017

Pris 138 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller låt mogna till och med 2025
Karaktär
Kraftfullt och fylligt
Färg
Djupt svartröd
Land
Distrikt
Producent
Calabria Family Wines
Huvuddruva
Druvor
100% Durif
Typ
Rött
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Mogna aromer av kryddiga hallon och svart frukt. Ett smakrikt vin fyllt av svart frukt, krydda och lakrits med toner av örter och ek.

Passar till

Servera runt 16-18 grader. Denna fylliga röda gör sig bäst tillsammans med rejäla maträtter såsom grillat kött eller hjort.

Beskrivning

The Boxer är gjord på Durif, som är en druva med ursprung i södra frankrike, men som även växer i Australiens varma klimat. Där förlorar den sin rustika kant och får istället massor av läcker, svart frukt. Överraskande utgör Durif bara 0,2% av Australiens planteringar. Bill Calabria är en stor mästare på Durif som han odlar på sin familjeegendom i Outback Riverina. Hans föräldrar emigrerade från Italien på 1940-talet och grundade egendomen som sedan överlämnats till nästa generation på 1970-talet. Bill är stolt över kvaliteten på de druvor han använder och genom att hålla ner avkastningar (så mycket som en tredjedel lägre än normen) får han en imponerande koncentration. The Boxer har överraskat domare och konsumenter och därav vunnit 22 utmärkelser, däribland 4 guld och en trofé för de senaste fem årgångarna. Ett riktigt pangvin!