Altavins Almodi Petit Red 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Altavins Almodi Petit Red 2017 Garnacha

Altavins Almodi Petit Red 2017

Altavins Almodi Petit Red 2017

"Fruktig och elegant Garnacha från Terra Alta."
Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st

Pris 119 kr

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu medans ungt och fruktigt
Karaktär
Bärigt & Kryddigt
Färg
Körsbärsröd med lila kant
Land
Region
Distrikt
Producent
Altavins Viticultors
Huvuddruva
Druvor
60% Garnacha, 20% Syrah, 15% Merlot, 5% Carignan
Typ
Rött
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Intensiv, fruktig och lite kryddig doft med körsbär, plommon och röda vinbär och slånbär tillsammans med peppar och lingonsylt. Medelfyllig, fruktig och mjuk smak med mer röda trädgårdsbär, mortlade kryddor och en len, finlemmad tanninstruktur.

Passar till

Mångsidigt vin som funkar till allt från smakrikare, grillade fiskrätter till både fågel och ljusare kötträtter. Servera lite svalt, kring 17-18 grader.

Beskrivning

Altavins är en liten vinfirma i sydvästra Katalonien, cirka 20 mil söder om Barcelona, i en lite bortglömd pärla till vinregion som heter DO Terra Alta. Regionen har en lång historia av vinproduktion men har hamnat i skymundan av storebröder i närheten som Priorat och Penedes (Cava). Altavins Viticultors grundades 2001 av Joan Bautista Arrufi som är något av en kändis i regionen och dessutom president för vinregionens styrelse. Vinerna Joan producerar har en fantastisk skärpa och renhet som är typiskt för regionen. Alla hans viner är naturligt producerade utan några kemikalier varken i vingårdarna eller i vineriet.