Ad Hoc Wallflower Riesling 2016
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Prisvinnande vin
Ad Hoc Wallflower Riesling 2016 Riesling
Nyhet!
Arthur Metz Caveau Riesling Alsace

Pris: 159 kr

Ad Hoc Wallflower Riesling 2016

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Kan drickas nu men kan, enligt producenten, sparas till 2031
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust, ljust halmgul
Land
Distrikt
Producent
Larry Cherubino
Huvuddruva
Druvor
100% Riesling
Typ
Vitt
Sockerhalt
1,5 g/l
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Elegant, frisk, ren och mineralrik doft med blommiga inslag, citronskal och badsalt. Medelfyllig, krispig och knivskarpt elegant smak med mycket citrus, sten och örter. Rasande syra, komplex smakbild och lång avslutning.

Utmärkelser

Best Riesling Wine Show of WA
94 poäng James Halliday
Guld Quantas Wine Show
Guld Wine Show of WA

Passar till

Superrent och mineralrikt som är perfekt till rena och färska skaldjur, till asiastiskt med mycket umami eller varför inte precis bara som det är? Servera kylt, kring 9-10 grader.

Beskrivning

Larry Cherubino är inget känt namn i Sverige, eftersom hans viner aldrig funnits på Systembolaget, men i övriga världen är han känd som en av de bästa, om inte den bästa, australiensiska vinmakaren. Hans viner har, sedan starten 2004, omnämnts bland de främsta och mest prisvärda premiumvinerna från kontinenten och redan 2011, bara sju år efter starten, fick han det prestigefulla priset som Årets Vinproducent. I år, 2017, är han utsedd till "Årets mest prisvärda producent" och vi är extremt glada att representera hans viner i Sverige! Just vinet Ad Hoc Riesling är en klassisk, typisk och snygg sådan från svala Great Southern.