• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Två årgångar Rioja under 100-lappen!
Två årgångar Rioja under 100-lappen!

Idag har ni möjlighet att testa två årgångar av prisvärda Bodegas Zuazo Gaston Rioja mot varandra. 2019 eller 2018, vilken är din favorit?

Vinerna kommer från Rioja Alavesa som är hemvist för ett flertal av Riojas absoluta topproducenter. Det är även den nordligaste av de tre underregionerna i Rioja - Baja, Alta och Alavesa. Sistnämnda är det minsta av områdena och skyddas från de hårdaste nordliga vindarna av den dramatiska bergskedjan Sierra Cantabria. Det är också Alavesa som påverkas mest av de svala vindarna som kommer in från Atlanten. Just detta ger förutsättningarna som gör att Tempranillo-druvan trivs så bra här. Vingårdarna i området är allt som oftast små och druvorna växer i magra jordar vilket ger en extra elegans och härlig floralitet till druvorna.

2018 gav en av de största skördarna någonsin i Rioja och har beskrivits som "Ett år av balans och elegans snarare än kraft och koncentration. "

2019 gav inte lika stor skörd men däremot gjorde väderförhållandet att vinerna håller maximal kvalitet och året har beskrivits som "THE Year ". Det finns alltså höga förhoppningar om att 2019 blir en minnesvärd årgång i historien av Riojaviner!

Totalt 8 Flaskor

Innehåll
8 flaskor
Lagerstatus
Tillfälligt slut

Vinlådan Innehåller

  • Bodegas Zuazo Gaston Rioja 2018

    Antal:4
    99 kr
  • Bodegas Zuazo Gaston Rioja 2019

    Antal:4
    99 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS