Pyramid Valley Orange Wine 2014
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Premanent nedsatt pris Ekologiskt vin
Pyramid Valley Orange Wine 2014 Pinot Blanc

Pyramid Valley Orange Wine 2014

Pyramid Valley Orange Wine 2014

Pris 229 kr 279 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2017.
Karaktär
Fruktig och aromatisk.
Färg
Som en mogen persika och inte helt klar färg tack vare att det inte filtreras
Region
Distrikt
Producent
Pyramid Valley Vineyards
Huvuddruva
Druvor
Pinot Blanc, Pinot Gris, Gewürztraminer
Typ
Vitt
Alkoholhalt
13,0%
Se även

Doft & Smak

Väldigt fruktig och stor doft av persikor, citrus och lychée. En hel del kryddighet i bakgrunden som five spice och Szechuan. Saftig och rund smak med massor av josiga stenfrukter, vita blommor och fräsch citrus. Lång, spännande eftersmak med karaktär efter karaktär som avlöser varandra.

Passar till

Fantastiskt att bara avnjuta som det är men passar bra till det mesta som man dricker med rosé - grillad fisk, matigare sallader, färskostar och kyckling. Servera kallt, strax över kylskåpstemperatur. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Pyramid Valley är ett av Nya Zeelands bästa boutique-vinerier som på kort tid blivit kultförklarat och har blivit en favorit, inte bara hos konnässörer men också hos världens ledande vinkritiker. Robert Parker har bl.a. sagt: "You may think you know New Zealand wines but until you've tasted Pyramid Valley's wines you have no idea". Deras "Orange" är ett vin på gröna druvor som fått skalmacerera och därmed extraherat en hel del färg från druvans skal. Bara 112 lådor producerade totalt för hela världen.