• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Lignum Vitis 2017 Frappato

Lignum Vitis 2017

"Innovativ Siciliansk blend med träetikett"

Pris 139 kr

Årgångar i lager

  • 2018
    139 kr
    750 ml
    Innovativ Siciliansk blend med träetikett
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2022
Karaktär
Fruktigt och smakrikt
Färg
Djupt blålila
Land
Italien
Region
Sicilien
Distrikt
Terre Siciliane
Klassificering
IGP
Producent
Enoitalia
Huvuddruva
Frappato
Druvor
55% Frappato, 45% Shiraz
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
5 g/l
Alkoholhalt
14,5%
Se även

Doft & Smak

Intensiv och komplex doft med tydliga inslag av mörk choklad, körsbärsmarmelad och peppar. Fyllig, djup smak med massor av mörka bär, körsbär, choklad, kakao och kryddor tillsammans med en bra tanninstruktur, en balanserad syra och en lång avslutning.

Utmärkelser

Brons - Decanter World Wine Award, 2019

Passar till

Ett stort och djupt vin som passar bäst till smakrika och komplexa kötträtter som grytor, osso bucco och stek i ugnen. Eller så klart till ostbrickan framför brasan. Servera svalt, kring 17-18 grader.

Beskrivning

När en av Italiens mest innovativa producenter – EnoItalia, firade 40-års jubileum ville de skapa ett nytt vin, Lignum Vitis 2016, som hyllade den traditionella italienska vinmakningen. Det de identifierade som det mest typiska för kvalitativa Italienska rödviner, till skillnad från övriga världen, är lagringen och mognadsprocessen i stora ekfat (på flera tusen liter) snarare än små ekfat på 250-300 liter. Barolo, Amarone och Brunello är bara några exempel på viner som alltid mognar i denna typen av fat. Efter att ha sökt igenom hela Italien på spännande druvor för ändamålet föll valet på en liten dalgång på västra Sicilien med druvorna Frappato och Syrah som sedan fått mogna i 2000 liter stora ekfat. Allt enligt det traditionella hantverket med längre mognad och en mer balanserad och integrerad fatkaraktär. Resultatet blir ett stort och fylligt vin med massor av typiska italienska karaktärer som körsbär, choklad och kryddor. Redan i första tävlingen vinet presenterades i fick det en guldmedalj vilket vittnar lite om att det här är något utöver det vanliga! För att verkligen cementera hyllningen till de stora ekfaten bestämde producenten för att ta fram en etikett helt i trä. Ett arbete som visade sig svårare än man kan tro varför varje etikett är stansad och limmad för hand. Ett unikt projekt, från idé till förpackning och vinet finns i en mycket begränsad upplaga. Först till kvarn!