Champagne Drappier specialiserar sig på Pinot Noir och ligger i södra delen av Champagne i Bar-sur-Aube, där klimatet är nära besläktat med Chablis. Michel Drappier är en pionjär och var den första som gjorde en Champagne utan tillsats av svavel, tillverkade ekologisk Champagne och utsågs 2017 av Drinks Business till "Green personality of the year" och är den första koldioxidneutrala champagneproducenten.
Drappiers källare är ursprungligen en del av ett stort kloster byggt på 1100-talet. Källarna omvandlades till ett fängelse efter den franska revolutionen och togs över av familjen Drappier strax efter andra världskriget. Drappiers bästa mark omger idag de historiska källarna. Här nere lagras flaskorna optimalt med samma temperatur och fuktighet året runt. Det ger Drappier-champagner otroligt bra förutsättningar för lång och perfekt lagring.
Michel Drappier är idag ansvarig för detta lilla, familjeägda champagnehus. Det finns stor respekt runt Michel bland de andra champagneproducenterna, och Michel är känd för att vara både en skicklig och innovativ vinmakare. Han har fått maximalt ut av odlingarnas potential, genom att bland annat tillämpa modernare produktionsmetoder och göra nya planteringar.
En trevlig provningslåda med hela sju prisbelönta viner från detta fantastiska lilla Champagnehus. Småskaligt och prisvärt!