Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Champagne Frankrike
Champagne Drappier Brut Nature Sans soufre Zéro dosage Pinot Noir

Champagne Drappier Brut Nature Sans soufre Zéro dosage

579kr

1 flaskor
Champagne Drappier Brut Nature Sans soufre Zéro dosage Pinot Noir
Champagne Drappier Brut Nature Sans soufre Zéro dosage 579kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Bara 6 st

Naturvin från Champagne!

Servera runt 12-14°C tillsammans med skaldjur, sashimi eller krämig getost

Häftiga aromer av brioche, torkad frukt, vanilj, nötter och en touch av marsala-vin. Knastertorr, med elegant syra och fina toner av citrus, exotiska frukter och torkad gul frukt.

Omdömen

Beskrivning

Drappiers vingårdsmark ligger i den sydligaste delen av Champagne i Urville Bar-sur-Aube-distriktet. Jorden och klimatet här är nära besläktade med förhållandena i Chablis, detta förklarar den unika och intensiva frukten som finns i Drappiers läckra Champagne. Specialiteten är Pinot Noir-baserad champagne, men de har även mark planterad med Chardonnay och Pinot Meunier. Drappiers källare är ursprungligen en del av ett stort cistercienserkloster som byggdes på 1100-talet. Källarna omvandlades till fängelse efter den franska revolutionen och togs över av familjen Drappier strax efter andra världskriget. Drappiers bästa fält idag omger de historiska källarna. Här förvaras flaskorna optimalt vid samma temperatur och fuktighet året runt. Det ger Drappier champagnes otroligt bra förhållanden för lång och perfekt förvaring.

Champagnehuset Drappier har producerat världens första Champagne helt utan svavel. Den tillverkas således utan svavel, men också utan dosering och filtrering och den är gjord uteslutande på Pinot Noir. Det är en skarp, rak och elegant champagne som kan användas både som aperitif, men som kommer mest till rätta med mat. Maison Drappier har anslutit sig till vinmakaren Guillaume Roffiaen, som tidigare arbetat med icke-doserings- och experimentella cuvéer vid champagnehuset Ayala, men som nu befinner sig i källarna på Drappier.

Utmärkelser

91/100 - JamesSuckling.com

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt