• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Champagne Drappier Carte d'Or Brut NV

En härligt frisk fullkropps champagne med toner av vita blommor, citrus och lätt rostade hasselnötter. Fina bubblor, kraftfull och lång finish.

Volym
750 ml
Alkoholhalt
12%

379kr

Champagne Drappier Carte d'Or Brut NV

379kr
Lagerstatus:
25 st
  • Fri frakt hem till dörren
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar

Beskrivning

Drappiers vingårdsmark ligger i den sydligaste delen av Champagne i Urville Bar-sur-Aube-distriktet. Jorden och klimatet här är nära besläktade med förhållandena i Chablis, detta förklarar den unika och intensiva frukten som finns i Drappiers läckra Champagne. Specialiteten är Pinot Noir-baserad champagne, men de har även mark planterad med Chardonnay och Pinot Meunier. Drappiers källare är ursprungligen en del av ett stort cistercienserkloster som byggdes på 1100-talet. Källarna omvandlades till fängelse efter den franska revolutionen och togs över av familjen Drappier strax efter andra världskriget. Drappiers bästa fält idag omger de historiska källarna. Här förvaras flaskorna optimalt vid samma temperatur och fuktighet året runt. Det ger Drappier champagnes otroligt bra förhållanden för lång och perfekt lagring.

Passar till

Läckert sällskapsvin att avnjuta som aperitif eller varför inte till kvällens alla småplock

Produktinformation

Lagerstatus
25 st
Lagring
Drick nu till och med 2024
Karaktär
Brödigt & fylligt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Champagne
Klassifikation
AOC
Producent
Champagne Drappier
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
80% Pinot Noir, 15% Chardonnay, 5% Pinot Meunier
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12%

Omdömen

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS