• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 24 246 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Vinlådan Innehåller

 • 4.0

  Aristocratico Lugana 2020 (i trälåda)

  Frisk lätt doft med citrus, päron och plommon med delikata mandelaromer. Smak av päron och melon med subtila mandeltoner samt en känsla av våt sten och ljus frukt på avslutet.

  6st

  129kr

  Beskrivning

  En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung. Aristocratico Lugana är frisk, torr och fruktig, med en fin balans mellan sötma och syra.

  Passar till

  Servera runt 8-12°C till antipasti, en trevlig charkbricka, med blandade skinkor, salami och färska ostar. På restaurangerna runt Gardasjön, serveras den ofta till forell, ål eller andra sötvattenfiskar.

  Utmärkelser

  Guld - Gilbert & Gaillard, 2021
  Guld - Berliner Wein Trophy, 2021

  Produktinformation

  Lagring
  Drick nu eller inom 2 år
  Karaktär
  Friskt & Fruktigt
  Färg
  Ljust gyllene
  Land
  Italien
  Region
  Venetien
  Distrikt
  Lugana
  Producent
  EnoItalia
  Huvuddruva
  Trebbiano
  Druvor
  90% Trebbiano, 10% andra lokala druvor
  Typ
  Kork
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Sockerhalt
  0.6 g/100ml
  Alkoholhalt
  13%
  Se även
Aristocratico Lugana 2020 (i trälåda) har fått betyget 4.0/5 • 5 omdömen.
 • Producent

  EnoItalia

  EnoItalia är utan tvekan en av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter från Bardolino i Venetien. EnoItalia startade som ett kompisprojekt och har vuxit till att bli en av Italiens mest drivande och mest prisbelönade vinmakare!

 • Huvuddruva

  Trebbiano

  Den tåliga druvan med många användningsområden.
  Trebbiano är en tålig druvfamilj som ger stora skördar. Den kommer ursprungligen från Italien men är nu spridd till flertalet vinregioner i världen.

 • Region

  Venetien

  Vad många kanske inte vet är att regionen Veneto (eller Venetien som den också benäms i Sverige) i norra Italien är hem för välkända och storsäjande varumärken som Amarone, Ripasso, Valpolicella och Prosecco, men det är även här de inte helt okända vinerna Soave och Bardolino kommer ifrån också.

 • Distrikt

  Lugana

  En liten pittoresk vinregion i norra Italien.
  Vindistriktet Lugana ligger i norra Italien, söder om Gardasjön. Här produceras i huvudsak vita viner på druvan Turbiana.