• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Eschenhof Holzer RAW White 2018 Grüner Veltliner

Eschenhof Holzer RAW White 2018

Eschenhof Holzer RAW White 2018

Pris 149 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
135 st
Lagring
Drick nu medan ung och naturligt frisk
Karaktär
Aromatisk & Vild
Färg
Grumligt halmgul
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Grüner Veltliner
Typ
Mousserande
Volym
500 ml
Sockerhalt
12 g/l
Alkoholhalt
12,0%
Se även

Doft & Smak

Rå, vild doft av äppelmust, citrus, stenfrukt, nötter och apelsin. Lätt grumlig, pärlande smak av råsaft, apelsin, stenfrukt, mogna äpplen och en nötig, lite sträv eftersmak. Bra syra och lång, vild avslutning.

Passar till

Drick som det är, själv eller dela med en bra kompis. Kul att testa till tapas, småplock eller en kycklingrätt. Servera väl kylt kring 9-10 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Vi har under flera år sökt efter en riktigt kul och kvalitativ producent ifrån Österrike, gärna från fantastiska Wagram. Som så ofta när man letar så fokuserat var det en slump när vi plötsligt snubblade över Arnold Holzers viner. Eschenhof Holzer drivs av just Arnold Holzer som 2010, som 23-åring (!), tog över verksamheten som funnits i familjen Holzers regi i fem generationer. Just RAW White är ett naturvin som fått vildjäsa och är därför lätt mousserande och kan innehålla sediment. Raw White är en sk Pet Nat där sista delen av jäsningen sker i flaskan. Endast 2000 flaskor producerade som buteljerades under flip top förslutning i oktober 2018.