Famille Bougrier Signature Sauvignon 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Famille Bougrier Signature Sauvignon 2017 Sauvignon Blanc

Famille Bougrier Signature Sauvignon 2017

Famille Bougrier Signature Sauvignon 2017

Pris 121 kr

Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st
Lagerstatus
116 st
Färg
Ljust citrusgul
Land
Region
Distrikt
Producent
Famille Bougrier
Huvuddruva
Druvor
100% Sauvignon
Typ
Vitt
Sockerhalt
5 g/l
Alkoholhalt
12,0%

Doft & Smak

Väldigt frisk, mineralrik doft med mycket grapefrukt, lime och äpplen. Krispig och ren smak med tropiska toner, citrus, gräs och mineral. Bra, frisk och ren avslutning.

Passar till

Den krispig syran och rena avslutningen gör vinet perfekt till färska eller pocherade skaldjur eller till kycklingrätter, sallader och alla med getost. Servera väl kylt kring 9-10 grader.

Beskrivning

Redan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga apellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!