• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Altavins 4 de Noviembre Garnacha Blanca 2017 Garnacha Blanca

Altavins 4 de Noviembre Garnacha Blanca 2017

"Komplex och elegant Garnacha Blanca från Terra Alta"

Pris 159 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
119 st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 3-4 åren.
Karaktär
Smakrikt & Runt
Färg
Djupt gyllengul
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Huvuddruva
Druvor
100% Garnacha Blanca
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
13,0%

Doft & Smak

Komplex, elegant doft med lager av vita blommor, tropisk frukt, äpplen, aprikoser och våt sten. Stor, fruktig och ren smak med tydliga äppel- och stenfruktstoner. Frisk syra, elegant och len stil med lite nötig, finessrik avslutning.

Passar till

De flesta fiskrätter med lite citrus och finess eller till skaldjur, tapas från havet eller ugnsrostad kyckling. Servera svalt, kring 11-12 grader.

Beskrivning

Altavins är en liten vinfirma i sydvästra Katalonien, cirka 20 mil söder om Barcelona, i en lite bortglömd pärla till vinregion som heter DO Terra Alta. Regionen har en lång historia av vinproduktion men har hamnat i skymundan av storebröder i närheten som Priorat och Penedes (Cava). Altavins Viticultors grundades 2001 av Joan Bautista Arrufi som är något av en kändis i regionen och dessutom president för vinregionens styrelse. Vinerna Joan producerar har en fantastisk skärpa och renhet som är typiskt för regionen. Alla hans viner är naturligt producerade utan några kemikalier varken i vingårdarna eller i vineriet.