• Fri frakt hem till dörren
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 20 375 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Vinlådan Innehåller

 • Terra d'Uro Enfermera 2016

  Stor, ren och fruktig doft av björnbär, plommon, svarta vinbär och svartpeppar. Lite fatkaraktärer i bakgrunden i form av kakao och kaffe. Medelfyllig till fyllig smak med stor, mörk frukt, mycket kryddor och läckert integrerade tanniner. Frisk, ren och bärig avslutning.

  6st

  125kr

  Beskrivning

  En ny lysande stjärna på vinhimlen är utan tvekan Terra d’Uro i regionen Toro, strax norr om Madrid. Regionen i sig är något av en kommande celebritet, tack vare de perfekta förutsättningarna att odla stora, kraftiga och samtidigt eleganta viner, främst röda. Just Enfermera är ett stort, smakrikt och elegant fatat vin som gjort för sommarens grillkvällar.

  Passar till

  Härligt grillvin tack vare sin stora frukt och smak men funkar till en rad andra maträtter som pasta, smakrikare tapas eller pulled pork. Servera lite svalt, kring 18-19 grader. Vinet är ekologiskt.

  Utmärkelser

  93/100 - James Suckling
  Guld - Berliner Wine Trophy 2018

  Produktinformation

  Lagerstatus
  Slut
  Lagring
  Drick nu, eller fram till 2025
  Karaktär
  Kryddigt & Mustigt
  Färg
  Klart blålila
  Land
  Spanien
  Region
  Kastilien-León
  Distrikt
  Toro
  Producent
  Terra d'uro
  Huvuddruva
  Tempranillo
  Druvor
  100% Tempranillo
  Typ
  Kork
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Sockerhalt
  3 g/l
  Alkoholhalt
  14%
  Se även
 • Huvuddruva

  Tempranillo

  Tempranillo- Spaniens stolthet och nationaldruva. Namnet på druvan kommer av det spanska ordet temprano som betyder tidigt vilket känns naturligt då Tempranillo är en druva som mognar just tidigt. Nedan finner du ett gäng bra exemplar.

 • Land

  Spanien

  Spanien innehar förstaplatsen vad gäller världens största odlingsareal av vin, med hissnande dryga miljonen hektar. Allt från eleganta vita till varmfruktiga röda viner. Det finns garanterat något för var vindrickares palett.

 • Distrikt

  Toro

  Intensiva mörkröda viner från det torra och heta Toro i Spanien.
  Toros hetta tillsammans med den vanligaste druvan, Tinta de Toro, ger djupa viner med extra allt. Balanserade viner härifrån är eleganta viner av hög kvalitet.

 • Karaktär

  Kryddigt & Mustigt

  Detta är en kategori som kan täcka in många olika smaktyper som lätta, fylliga, mustiga. Kryddigheten kommer både från druvans egna karaktärer, mognad och ekfatet. 

Omdömen

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS