Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.
Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka bär, kaffe, plommon, choklad, viol och kryddor. Nyanserad, mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka bär, kaffe, plommon, choklad, vanilj och peppar.
En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung. Deras Nero d'Avola Biologico är en ekologiskt certifierad, smakrik Sicilanare.