Château Caraguilhes Glouglou Blanc 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Château Caraguilhes Glouglou Blanc 2017 Viognier
Château Pesquié Les Terrasses Blanc 2016

Pris: 149 kr

Château Caraguilhes Glouglou Blanc 2017

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu medan ungt och fruktigt
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Klart halmgul
Land
Producent
Château Caraguilhes
Huvuddruva
Druvor
70% Viognier, 30% Marsanne
Typ
Vitt
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
12,0%
Se även

Doft & Smak

Tydlig, stor och expressiv doft med spännande inslag av acacia och aprikoser tillsammans med citron och mineraler. Fruktig, medelfyllig och koncentrerad smak med tydlig och fräsch syra. Aromatisk frukt, elegant örtighet och en rund, len munkänsla.

Passar till

Trevlig matvin som även funkar kanon som sällskapsvin. Prova till grillade kammusslor, halstrad vit fisk med fänkål eller till ost och kex. Servera kylt kring 9-10 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Château de Caragulihes är en mycket stor egendom i Corbières som grundades av cistersianermunkar på 1100-talet. Egendomen omfattade redan från början cirka 600 hektar vilket inte har förändrats sedan dess. Lionel Faivre, som etablerat sig som vinodlare i Algeriet, tog över Caraguilhes 1958 och bestämde sig redan då för att odla ekologiskt. Det tog honom trettio år att ställa om allt och få hela egendomen certifierad. Château de Caraguilhes är idag den största producenten av certifierat ekologiska viner i Corbières. År 2005 köpte Pierre Gabison hela verksamheten och driver den vidare i samma anda.