• Gratis hemleverans, 1-2 dagar Fri frakt
  • Snabb hemleverans, 1-2 dagar Snabb hemleverans, 1-2 dagar
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Tre Secoli Acqui Rosé Brut NV Brachetto

Tre Secoli Acqui Rosé Brut NV

Tre Secoli Acqui Rosé Brut NV

"Ny trend inom rosébubbel från Piemonte"

Pris 159 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
236 st
Lagring
Drick nu medan ungt och friskt
Karaktär
Bärigt & Blommigt
Färg
Klart hallonrosa
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Brachetto
Volym
750 ml
Sockerhalt
16 g/l
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Frisk och ungt bärig stil med tydliga körsbär, hallon, grädde, örter och lime. Bärig, rödfruktig smak med tydlig syra, friska körsbär, moreller, mogna jordgubbar och citrus.

Passar till

Lyxigt och elegant aperitif men annars utmärkt till mingelplocket eller de små, blandade förrätterna. Testa till diverse quiche. Servera väl kylt, kring 8-9 grader.

Beskrivning

Tre Secoli är ett lokalt kooperativ i Piemonte, med stort fokus på Moscato, Barbera och andra inhemska, lokala druvsorter. Kooperativet startades redan 1887 och består idag av 450 mindre druvodlare som tillsammans förfogar över cirka 1200 hektar. Hälften av dessa odlingar tillägnas Moscato och 360 hektar till Barbera. Till skillnad från många andra kooperativ, som fokuserar på kvantitet istället för kvalitet, har Tre Secoli valt en annan väg med kvalitet i fokus vilket delvis bevisas genom att 90% av deras produktion är av viner med klassificeringen DOC eller DOCG. Deras Acqui Rosé Brut är, likt trenden med Asti Secco, en torr Brachetto (som normalt producerar det söta vinet Brachetto d'Acqui) i frisk och bärig stil.