• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Tenuta Mannino Rosso Etna DOC (numbered) 2013 Nerello Mascalese

Tenuta Mannino Rosso Etna DOC (numbered) 2013

Pris 299 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
40 st
Lagring
Drick nu eller spara ytterligare 5-6 år
Karaktär
Elegant & Komplext
Färg
Klart rubinröd
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Intensiv, ren och bärig doft med eleganta, blommiga toner, röda frukter och peppar. Stor, väldigt ren och fruktig i en tannintorr, kryddig och rödfruktig stil. Tydliga röda körsbär, mycket eleganta mineraltoner och bra längd med silkiga tanniner.

Passar till

Läckert matvin tack vare sin eleganta, sirliga frukt. Testa till det mesta i köttväg som inte är alltför kryddigt och tungt i smakerna, till alla sorters pastarätter eller till mogna hårdostar. Servera svalt, gärna efter en stund i karaff, kring 17-18 grader.

Beskrivning

Etna Rosso (numbered) är en limited edition av hans vanliga Etna Rosso med främsta skillnaden i att detta vinet produceras med 24 månader på ekfat (istället för cirka 6). Vingårdslägena är belägna längs sluttningarna kring Etna på cirka 600 meters höjd. Alla drivor plockas för hand och får jäsa i små ekfat innan vinet flyttas över i större fat för långsam mognad. 2666 flaskor producerade av 2013.

Om producenten

Tenuta Mannino är en undangömd liten pärla på Sicilien längs med de karga kullarna kring Etna-vulkanen. Just den vulkaniska jordmånen är det som utmärker vinerna härifrån med en elegant, frisk, mineralrik ton som snabbt kan kännas igen när man har provat ett par viner från distriktet. Tenuta Mannino har rötter tillbaka till början av 1800-talet då Baron Franz Mannino blev en framgångsrik affärsman genom apelsinexport till USA och vinproduktion som främst såldes lokalt på Sicilien. Idag drivs gården av Giuseppe Mannino som dessutom är president för Etnas vinappellation, så han vet vad han pratar om.