Vinlådan Innehåller

 • Family Tree Shiraz 2012

  • 750 ml
  • 14%

  Öppen doft med toner av hallon och sötlakrits. Fruktigt vin som är gjort för att njutas av nu, stora smaker och mjuka tanniner med toner av plommon och kanel. Lång fräsch eftersmak, med toner av lakrits. Servera under rumstemperatur vid 16-18°C.

  6st

  170kr

  Beskrivning

  Flametree Wines har fått en flygande start som vinproducent i Margaret River. Firman är mycket ung, den grundades 2007, och det första röda vin man producerade, Flametree Cabernet Sauvignon Merlot 2007, erhöll Australiens mest eftertraktade vinpris, Jimmy Watson Trophy! Detta skapade förstås en smärre sensation i vinodlarvärlden i Australien och etablerade Flametree Wines rykte som en av de allra mest spännande nya producenterna på marknaden. Även året efter var man en av finalisterna i denna prestigefyllda vintävling och man får ständigt mycket höga poäng av vinskribenter världen över. Den australiske vingurun James Halliday ger ständigt mer än 90/100 poäng till Flametrees viner. I sin senaste vinguide, den för 2012, ger han fem röda stjärnor till Flametree Wines vilket är det högsta betyg man kan få som vinproducent av Halliday. Family tree Shiraz 2012 är öppen med lena tanniner och fruktiga bärtoner.

  Passar till

  Servera till kraftiga kötträtter, till exempel vitlöksmarinerad oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng med chèvre.

  Produktinformation

  Lagerstatus
  Tillfälligt slut
  Lagring
  Drick nu eller inom 2 år
  Färg
  Rubinrött med blå kant
  Land
  Australien
  Region
  Western Australia
  Distrikt
  Margaret River
  Huvuddruva
  Shiraz/Syrah
  Druvor
  100% shiraz.
  Typ
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Alkoholhalt
  14%
 • Family Tree Chardonnay 2012

  • 750 ml
  • 13%

  Ung och fruktig doft med inslag av gröna äpplen och ek. Rikt och friskt vin med mogen frukt, inslag av persika och lång eftersmak med fatkaraktär i nötig stil. Servera något under rumstemperatur, vid 16 - 18°C.

  6st

  139kr 171kr

  Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.

  Beskrivning

  Flametree Wines har fått en flygande start som vinproducent i Margaret River. Firman är mycket ung, den grundades 2007, och det första röda vin man producerade, Flametree Cabernet Sauvignon Merlot 2007, erhöll Australiens mest eftertraktade vinpris, Jimmy Watson Trophy! Detta skapade förstås en smärre sensation i vinodlarvärlden i Australien och etablerade Flametree Wines rykte som en av de allra mest spännande nya producenterna på marknaden. Även året efter var man en av finalisterna i denna prestigefyllda vintävling och man får ständigt mycket höga poäng av vinskribenter världen över. Den australiske vingurun James Halliday ger ständigt mer än 90/100 poäng till Flametrees viner. I sin senaste vinguide, den för 2012, ger han fem röda stjärnor till Flametree Wines vilket är det högsta betyg man kan få som vinproducent av Halliday.

  Passar till

  Vinet passar bra till smakrika rätter av fisk eller ljus fågel.

  Produktinformation

  Lagerstatus
  Slut
  Lagring
  Drick nu eller inom 2 år
  Färg
  Ljust gyllene
  Land
  Australien
  Region
  Western Australia
  Distrikt
  Margaret River
  Huvuddruva
  Chardonnay
  Druvor
  100% chardonnay.
  Typ
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Alkoholhalt
  13%
  Se även
 • Region

  Western Australia

  Western Australia producerar några av de bästa vinerna i Australien.
  Området är hetast i landet men även påverkat av svala vindar från Indiska Oceanen och Antarktiska havet. Western Australia har ett varierande klimat.

 • Distrikt

  Margaret River

  En otillgänglig region som producerar kvalitetsviner.
  Margaret River är ett av Australiens mest avlägsna och otillgängliga regioner som, trots det, producerar fantastiska viner.

 • Land

  Australien

  Australien är ett land som är på stark frammarsch vad gäller vintillverkning och är idag världens fjärde största exportland av vin.