Vinlådan Innehåller

 • Gau Shiraz Viognier 2014

  • 750 ml
  • 14%

  Doft av mogna björnbär, kryddor och en antydan av apelsinskal. Smaken är läcker med mjuka komplexa noter av röda bär med antydan till syrlig apelsin.

  5st

  99kr 109kr

  Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.

  Beskrivning

  Syrah och Viognier kan tyckas vara en osannolik kombination, men de har varit sängkamrater i norra Rhône sedan urminnes tider. Viognier, som en ljus halsduk, lägger till ett stänk av färg till Syrahs fylliga och mörka struktur. Tills alldeles nyligen tilläts inte vinproducenter i Languedoc att blanda de två, men under 2011 fick Hervé Sabardeil ett brev som sa att det inte bara var tillåtet att blanda, utan även tillåtet att låta de två druvorna jäsas tillsammans. Detta är en knepig verksamhet, eftersom båda sorterna måste nå perfekt mognad på samma gång. Oförskräckt arbetade av Hervé har gett ett generöst och aptitretande vin, med frodig björnbärsfrukt och inslag av apelsinskal och krydda.

  Passar till

  Ett gott sällskap till grillat lamm, Steak and Kidne Pie eller rejäla grytor.

  Produktinformation

  Lagerstatus
  Slut
  Lagring
  Drick nu eller inom 2 år
  Karaktär
  Kryddigt & Mustigt
  Färg
  Rubinrött
  Land
  Frankrike
  Region
  Languedoc-Roussillon
  Distrikt
  Pays d'Oc
  Huvuddruva
  Shiraz/Syrah
  Druvor
  5% viognier, 95% syrah
  Typ
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Alkoholhalt
  14%
  Se även
  Kategorier
 • Gau Sauvignon Pinot Grigio 13

  • 750 ml
  • 12%

  Doft av färsk sparris, saftigt grönt äpple och citronskal, en antydan till vita blommor. Smak av passionsfrukt, vit persika, nyskurna päron samt mineraltonad avslutning

  5st

  113kr

  Beskrivning

  Languedoc är utan tvekan Frankrikes mest dynamiska vindistrikt - tack vare rikligt solsken, varierad terroir och avspända föreskrifter. Dessa ger vinproducenter tämligen fria tyglar att experimentera med ovanliga druvkombinationer, som den här Sauvignon Pinot Grigio från familjen Gau. Pierre Gau var den första i familjen som i slutet av 1800-talet planterade vinstockar i Languedoc, efter att ha flyttat dit från Pyrenéerna. Hans son Alfred byggde en vinkällare och vidareutvecklade vingårdarna. Det är nu dags för den fjärde generationen, nämligen Jacques Gau, att sköta 60 hektar vinodlingar. Den av Robert Parker betygsatta vinmakare Hervé Sabardeil kallas in för att hjälpa till att göra vinet - en lime- och pärondoftande skönhet.

  Passar till

  Passar utmärkt till skaldjur, kyckling eller sallader.

  Produktinformation

  Lagerstatus
  Tillfälligt slut
  Lagring
  Drick nu eller inom 2 år
  Karaktär
  Friskt & Fruktigt
  Färg
  Ljust gyllene
  Land
  Frankrike
  Region
  Languedoc-Roussillon
  Distrikt
  Pays d'Oc
  Huvuddruva
  Pinot Grigio
  Druvor
  Sauvignon Blanc 65%, Pinot Grigio 35%
  Typ
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Alkoholhalt
  12%

  Styrkans Magi

  • Tillbehör

  1st

  319kr

  Beskrivning

  Styrkans magi är en guidad tur till världens främsta destillerade drycker med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam som ciceron. Tillsammans med fotografen Claes Löfgren presenterar han utförligt och med glimten i ögat olika spritsorter och deras ursprung. Vi får lära oss om olika likörer, vår ursvenska punsch, cognac, armagnac, grappa, calvados, vodka, absint, whisky, rom, tequila och gin. Dessutom gör Bengt-Göran en djupdykning i den svenska alkoholhistorien samt bjuder på berättelserna om världens mest kända drinkar och barer. Boken avslutas med ett tjogotal drinkrecept, med bilder tagna av matfotografen Björn Lindberg.

  Produktinformation

  Lagerstatus
  Slut
 • Region

  Languedoc-Roussillon

  Mellan Provence och Pyreneérna i Sydfrankrike ligger Languedoc-Roussillon, en av Frankrikes viktigaste vinregioner när det gäller kvantitativ produktion. Trots detta är Languedoc-Roussillon ett outforskat område om man talar med gemene man utanför Frankrikes gränser.

 • Distrikt

  Pays d'Oc

  Pays d'Oc är lantviner som kommer från södra Frankrike.
  Inrättandet av Pays d'Oc IGP var en sista eftergift 80 år efter att den stora franska vinrevolten bröt ut i just detta område.

 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.