Sergio Molino, som idag driver gården och hans far Ernesto, planterade Nebbiolo-vingårdar i Bricco Rocca år 1951. Riserva Del Fico var en utav de första Barolos från Annunziata och exporterades till Kanada redan på 1970-talet. Sergio blandar druvor från äldre och yngre vinstockar i spannet 1973 till 2001 för att ge vinet en extra smakdimension. Idag produceras endast 2000-3000 flaskor per år, och de visar den exceptionella kvalitet som Sergio önskar.
Lagring: Drick nu, eller till 2040
Karaktär: Smakrikt och fylligt
Färg: Rubinröd
Land: Italien
Region: Piemonte
Passar till: Servera vid 16-18 grader, Kan behöva en timme i karaff. Utsökt till vilt och lamm.
Druvor: 100% Nebbiolo
Doft & Smak: Doften bjuder på apelsin och rosor. Smaken är fylld av kryddor, tobak och röda frukter med långa och mjuka tanniner.