• Fri frakt hem till dörren
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 20 375 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Vinlådan Innehåller

 • E.Molino Barolo Riserva Del Fico 2011 (i trälåda)

  På näsan upptäcks apelsin och rosor. Smaken är fylld av kryddor, tobak och röda frukter med långa och mjuka tanniner.

  6st

  600kr

  Beskrivning

  Sergio Molino, som idag driver gården,, hans far Ernesto, planterade Nebbiolo vingårdar i Bricco Rocca i 1951. Riserva Del Fico var en utav de första Barolos från Annunziata och exporterasdes till Kanada redan på 1970 talet. Sergio blandar druvor från äldre och yngre vinstockar i spannet 1973 till 2001 för att ge vinet en extra glimt. Idag produceras endast 2000-3000 flaskor per år, och de visar den exceptionella kvalitet som Sergio önskar.

  Passar till

  Servera vid 16-18 grader, Kan behöva en timme i karaff. Utsökt till vilt och lamm.

  Produktinformation

  Lagring
  Drick nu, eller till 2030
  Karaktär
  Stramt & Nyanserat
  Färg
  Rubinröd
  Land
  Italien
  Region
  Piemonte
  Distrikt
  Langhe
  Huvuddruva
  Nebbiolo
  Druvor
  100% Nebbiolo
  Typ
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Alkoholhalt
  14.5%
 • Huvuddruva

  Nebbiolo

  Nebbiolo- den ädlaste och enda tillåtna druvan i de legendariska Piemontesiska vinerna  Barolo och Barbarescco. Dock är Nebbiolo så mycket mer än bara dessa viner och här har du möjlighet att upptäcka dess brädd.

 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.

 • Region

  Piemonte

  Piemonte, som betyder ”landet vid bergets fot”, är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landet bästa. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco.

 • Karaktär

  Stramt & Nyanserat

  Stramheten i ett vin kan komma både från druvans skal samt från ekfaten. Alltså tanninerna i vinet. Torrheten kan upplevas både i gommen, på tandköttet och på tänderna.

Omdömen

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS