• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Chardonnay till höstens mat
Chardonnay - en av världens mest kända och flitigast odlade gröna druva

Chardonnaydruvan odlas över hela vinvärlden och är högt älskad i sina olika kostymer. Chardonnay är en druva som lätt tar upp sin omgivning i smaken, vad gäller växtplats, klimat samt hantering i vineriet. Vinerna blir allt från citrusfriska med ton av gröna äpplen och stenig mineralrökighet när det kommer från till exempel Chablis vidare till de mer gulfruktiga med ton av vanilj och brynt smör såsom till exempel vinerna från Bourgogne.  Chardonnay från Nya världen har ofta smak av cocos och gräddkola från ekfaten samt gula plommon och en större fylligare kropp som kommer från den värmande solen. 

En elegant Chablis passar underbart bra med eleganta skaldjursanrättningar, en fyllig Chardonnay kan du kombinera med pocherad hälleflundra med brynt smör och en krämig mandelpotatis puré. 

I denna samling har vi noggrant valt ut viner på druvan Chardonnay i olika spännande stilar som passar till höstens härliga matupplevelser. 
Innehåll
7 flaskor
Lagerstatus
Tillfälligt slut

Vinlådan Innehåller

 • 770 Miles Chardonnay 2019

  Antal:2
  99 kr
 • Harbour Bridge Chardonnay 2020

  Antal:2
  129 kr
 • Yamira Chardonnay 2019

  Antal:2
  99 kr
 • Domaine Sainte Cecile Chardonnay 2019

  Antal:1
  129 kr 149 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS