• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 28 260 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Vinlådan Innehåller

 • Champagne Jean-Paul Hebrart Sélection Brut 1er Cru

  Mogen och expressiv stil med krispig friskhet och toner av bär, blommor och kryddor, lite kraftigare än reservan och passar perfekt till mat. Mycket generös frukt och ett avslut som är både nyanserat och strukturerat.

  1st

  349kr

  Beskrivning

  Champagne Hebrart är en spännande producent i Vallee de la Marne som började producera champagne från egna druvor 1964. Under 1983 började den då 19-årige sonen Jean-Paul att arbeta i produktionen, och sedan 1997 är det Jean-Paul som driver företaget. Utav den årliga produktionen om cirka 90 000 flaskor är det endast 5 procent som går till export, resten konsumeras av fransmännen själva. Flaggskeppet i sortimentet är “Rive Gauche/Rive Droite Grand Cru”. Druvornas kvalité är så hög att Champagne Hebrart även levererar druvor till de stora champagnehusen, bland annat Bollinger. Vid floden Marne, i Mareuil-sur Ay, Val d'Or och Bisseuil, ligger de egna vingårdarna med pinot noir som till 99 procent är rankade som Premier Cru-lägen. På andra sidan floden, i Chouilly och Oiry, odlar man dessutom chardonnay på Grand Cru-lägen med vinstockar som har en mycket hög medelålder. Hebrart är medlem av “Club Trésors de Champagne” som är en förening bestående av de allra bästa små odlarna i Champagne och det är strikta krav som måste uppfyllas för att få behålla sin plats i föreningen.

  Passar till

  Passar bra till skaldjur som hummer eller krabba och som aperitif. Servera kallt, runt 9-10 grader.

  Utmärkelser

  Winery of the Year Wine & Spirits Magazine 2014
  92 poäng Stephen Tanzer
  91 poäng Robert Parker
  91 poäng Wine Spectator
  90 poäng Vinous Media

  Produktinformation

  Lagerstatus
  102 st
  Lagring
  Drick nu eller inom 2 år
  Karaktär
  Torrt & Fruktigt
  Färg
  Ljust gyllene med grön kant
  Land
  Frankrike
  Region
  Champagne
  Producent
  Jean-Paul Hebrart
  Huvuddruva
  Pinot Noir
  Druvor
  65% Pinot Noir och 35% Chardonnay.
  Typ
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Sockerhalt
  0.8 g/100ml
  Alkoholhalt
  12%
  Se även
 • Hugel '1639' Tradition 2013

  Kryddiga aromer av litchi och lime, men inslag av mineraltoner. Fräscha smaker av vit persika, med intensiva inslag av aprikos och citrus med en lång eftersmak.

  2st

  188kr

  Beskrivning

  Hugel & Fils, vars familj har vinframställninganor från 1639, har ett rykte om att skapa högkvalitativa viner, en tradition som upprätthållits i hela 12 generationer. All form av mekanisk inblandning vid vinmakningen hålls till ett absolut minimum, där kvalitet snarare än kvantitet är ledstjärnan. 2013 års version är gjord på alla av regionens ledande gröna druvor, som alla skördas för hand från de leriga och kalkstensrika jordarna. Resultatet är ett spektakulärt alsecevin, som elegant återspeglar områdets unika terroir.

  Passar till

  Friskt och fräscht att servera i ett glas på egen hand, men är en väldigt bra partner till kraftiga fisk- och skaldjursrätter. Servera väl kylt, runt 9-10 °C.

  Produktinformation

  Lagerstatus
  Tillfälligt slut
  Lagring
  Drick nu eller inom 2 år
  Färg
  Ljust gyllene
  Land
  Frankrike
  Region
  Alsace
  Huvuddruva
  Blend
  Druvor
  24% pinot gris, 20% pinot blanc, 19% gewurztraminer, 15% riesling, muscat och sylvaner
  Typ
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Alkoholhalt
  12.5%
 • Chateau Haut Prieur Blaye 2012

  Fyllig doft av mogna svarta vinbär, blåbär och björnbär. Smaken är mogen, stor och fyllig med sammetsmjuka tanniner.

  3st

  172kr

  Beskrivning

  När det gäller att upptäcka bra inköp från Bordeaux, vi vill gärna tro att vi ligger i framkant. Vår man på plats, Jean-Marc Sauboua (JMS), är född och uppvuxen där och hans lilla svarta bok med namn och adresser ser ut som en ”Vem är Vem”. När han kryssade fram mellan vingårdarna i Blaye-regionen, mittemot Girondes flodmynning från Haut-Médoc, besökte JMS tre vackra damer på Haut Prieur. Fruarna Baudin, Bonnisset och Jean-Baptiste visade honom sina åtta hektar gamla vinrankor, förklarade sin miljövänliga inställning till jordbruket, och efter en utsökt lunch och omfattande provsmakning blev det affär. JMS säger att detta är ett av hans favoritviner från denna årgång.

  Passar till

  Avnjutes bäst till grillade röda kötträtter eller ett urval av ostar. Passar även bra till den spanska nationalefterrätten Flan.

  Utmärkelser

  Guld - Concours de Bourg sur Gironde 2014

  Produktinformation

  Lagerstatus
  Tillfälligt slut
  Lagring
  Drick nu eller inom 2 år
  Karaktär
  Kryddigt & Mustigt
  Färg
  Rubinrött
  Land
  Frankrike
  Region
  Bordeaux
  Distrikt
  Côtes de Blaye
  Huvuddruva
  Merlot
  Druvor
  80% Merlot, 20% Malbec
  Typ
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Alkoholhalt
  14%
  Se även
 • 1st

  199kr

  Beskrivning

  Handgjord vinkaraff i kristall från Dartington en engelsk glasmästare sedan 1967. Lämplig för alla typer av rödviner samt fylliga och komplexa vita viner. Karaffen är närmare 30 centimeter hög och rymmer gott och väl en flaska vin.

  Produktinformation

  Lagerstatus
  Tillfälligt slut
 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.