• Gratis hemleverans, 1-2 dagar Fri frakt
  • Snabb hemleverans, 1-2 dagar Snabb hemleverans, 1-2 dagar
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Tenute Mannino Rosato Etna DOC 2018 Nerello Mascalese

Tenute Mannino Rosato Etna DOC 2018

Tenute Mannino Rosato Etna DOC 2018

"Härligt korallrosa och inbjudande rosévin med stor finess."

Pris 259 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
31 st
Lagring
Drick gärna nu men kan sparas till 2021
Karaktär
Fin blommighet och röda frukter
Färg
Ljusrosa med drag åt korall
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Rödfruktigt, floralt och lång fin eftersmak.

Passar till

Dricks bäst vid 8-10 grader. Vinet är mångsidigt med sin fina frukt men passar väldigt bra till sommarens sallader och till klassisk medelhavsmat.

Beskrivning

Etna DOC Rosato 2018 Tenute Mannino från Plachi är tillverkad på druvan Nerello Mascalese, en inhemsk druva från Etna, druvorna odlas på sluttningarna på Etna i kommunen Castiglione di Sicilia. Druvorna kommer från sandiga och vulkaniska jordar från små terrasser. Skörden sker fortfarande förhand under den första delen av oktober. Masserering vid låga temperaturer. vilandes på sitt skal i 4 månader.

Om producenten

Tenuta Mannino är en undangömd liten pärla på Sicilien längs med de karga kullarna kring Etna-vulkanen. Just den vulkaniska jordmånen är det som utmärker vinerna härifrån med en elegant, frisk, mineralrik ton som snabbt kan kännas igen när man har provat ett par viner från distriktet. Tenuta Mannino har rötter tillbaka till början av 1800-talet då Baron Franz Mannino blev en framgångsrik affärsman genom apelsinexport till USA och vinproduktion som främst såldes lokalt på Sicilien. Idag drivs gården av Giuseppe Mannino som dessutom är president för Etnas vinappellation, så han vet vad han pratar om.