• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Shiraz
Shiraz eller Syrah, det är frågan?

Att vinerna passar till en härlig grillkväll kan alla hålla med om!

Shiraz eller Syrah är utan tvekan en av de mest mytomspunna blå druvorna. Efter många om och men är det nu fastslaget att denna ädla druva härstammar från Frankrike och att det ursprungliga namnet är Syrah. Druvan kom till Australien år 1832-1833 och fördes dit från Frankrike av skotten James Buby, som först kallade den Scyras, men i Australien fick den namnet Shiraz. Beteckningen Shiraz har av allt att döma således uppkommit i Australien, där myten om det persiska ursprunget tycks ha tillkommit i ett senare skede.

Det är en stor, fruktdriven och pepprig druva som med fördel serveras till en saftig köttbit från grillen eller en härlig ost- och charkbricka. Här har vi samlat fem fina exemplar på den ädla druvan om totalt tio buteljer, från fyra olika länder! Här hittar du bland annat två typiska australiensiska Shiraz, en stor kundfavorit från Portugal och en härlig sydfransk Syrah!

Totalt 10 Flaskor

* Erbjudandet gäller så länge lagret räcker.

Innehåll
10 flaskor
Lagerstatus
Tillfälligt slut

Vinlådan Innehåller

 • MAN Skaapveld Syrah 2018

  Antal:2
  119 kr
 • Louis Eschenauer Syrah 2019

  Antal:2
  99 kr
 • Harbour Bridge Shiraz 2019

  Antal:2
  129 kr
 • Terre di Bruca Coccio Syrah Sicilia 2019

  Antal:2
  109 kr
 • Smithfield Cellars Shiraz 2019

  Antal:2
  99 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS