Vinlådan Innehåller

 • Scriani Amarone della Valpolicella Classico 2008

  • 750 ml
  • 16%

  Doften är fyllig och nyanserad med massor av vildhallon, bigarråer, sötlakrits, torkade kryddor, vanilj och körsbärslikör. Smaken är fyllig och generöst fruktig med balanserande syra, integrerade tanniner och mängder av röda bär, kryddor, sötlakrits och mandel.

  3st

  299kr 351kr

  Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.

  Beskrivning

  Ett fylligt, fruktigt och nyanserat rödvin från skickliga Scriani i Venetien, Italien. Scrianis vingård är belägen 250 till 400 meter över havet på kullen Monte S. Urbano i hjärtat av Valpolicella Classico.Druvorna handplockas och läggs ut för att torka i 100 dagar innan jäsning vilket ger mer fyllighet och koncentration. Efter jäsning lagras vinet på ekfat i över 20 månader månader vilket bidrar med struktur och komplexitet. Servera till de smakrika hårdostarna eller rådjurssteken.

  Passar till

  Servera till de smakrika hårdostarna eller rådjurssteken.

  Produktinformation

  Lagerstatus
  Slut
  Färg
  Rubinrött
  Land
  Italien
  Region
  Venetien
  Distrikt
  Amarone della Valpolicella
  Huvuddruva
  Blend
  Druvor
  60% corvina, 25% corvinone, 15% rondinella
  Typ
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Alkoholhalt
  16%
  Se även
 • Beskrivning

  Ett spännande vin från Scriani i Venetien med tydlig struktur och markerad syra, gjort på torkade druvor. Här har familjen har under lång tid producerat högklassiga viner som framförallt avnjutits på den inhemska marknaden. All skörd är utförd per hand. Druvorna har växt på en altitud av mellan 200 och 350 meter över havet och på vingårdslägen som är extremt solutsatta. Innan du njuter av vinet, glöm inte att lufta det i en karaff.

  Produktinformation

  Lagerstatus
  Tillfälligt slut
  Färg
  Rubinrött
  Land
  Italien
  Region
  Venetien
  Huvuddruva
  Blend
  Druvor
  100% corvina.
  Typ
  Volym
  750 ml
  Alkoholhalt
  15%
 • Scriani Valpolicella Classico Superiore 2010

  • 750 ml
  • 13%

  Doften är fruktig, fyllig och nyanserad med toner av körsbärsmarmelad, vildhallon, jordgubbar och kryddig ek. Smaken är rund, nyanserad och strukturerad med balanserande syra och tanniner och massor av röda frukter och bär.

  5st

  127kr

  Beskrivning

  Ett fräscht, fruktigt och nyanserat rött vin på regionstypiska druvsorter. Scrianis vingård är belägen 250 till 400 meter över havet på kullen Monte S. Urbano i hjärtat av Valpolicella Classico. Gör som italienarna, drick till en krämig pasta, risotto eller en bricka med charkuterier.

  Produktinformation

  Lagerstatus
  Tillfälligt slut
  Lagring
  Drick nu eller inom 2 år
  Färg
  Rubinrött
  Land
  Italien
  Region
  Venetien
  Huvuddruva
  Blend
  Typ
  Volym
  750 ml
  Alkoholhalt
  13%
 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.

 • Region

  Venetien

  Vad många kanske inte vet är att regionen Veneto (eller Venetien) i norra Italien är hem för välkända och storsäjande viner såsom Amarone, Ripasso, Valpolicella och Prosecco, men det är även här de inte helt okända vinerna Soave och Bardolino kommer ifrån också.

 • Distrikt

  Amarone della Valpolicella

  Amarone della Valpolicella är ett av Italiens mest ansedda röda viner. Kraftfullt, alkoholstarkt och perfekt till en bit parmesanost. Vinet har sitt ursprung i Veneto i norra Italien, norr om staden Verona.