Von Himmel, Erde und Menschen

(0)

I Bingen am Rhein finns vinproducenten Von himmel, Erde und Menschen med vingård belägen i ett bördigt område vid floden Rhen. Tillsammans med andra små städer bildar området kring Bingen en stor trekant av flertalet vinproducenter.

Ett team av experter

Bakom vinerna som blir producerade under namnet Von Himmel, Erde & Menschen står ett team av experter. Vineriet Rheinhessen drivs av Jürgen Hofmann som är specialist på regionens karakteristiska viner. LEH-specialisten Simone Mesheimer är den som har hand om försäljningen medan Phillip Wendler sköter logistiken. Tills sist är det Fuenfwerken som designar flaskorna och på ett poetiskt sätt marknadsför vinerna och berättar deras historia. Målet är att de vill marknadsföra och erbjuda moderna viner på ett nytt sätt till en stor variation av kunder.

Jordmån och klimat

Marken på vingården består av sand, kalk, jord och grus av olika sorter. Den är finkornig, vilket underlättar för vinrankornas rötter att söka sig djupt ned. Eftersom vingården ligger i ett krök av Rhen samlas vatten som sedermera sugs upp av den lösa jorden. Det innebär att det aldrig är ett problem med att marken torkar ut. Dessutom är det ett svalt makroklimat som ger lagom med vatten och mycket sol. Berget Taunus med sina 170 meter över havet skyddar dessutom mot vinden. Hagel är däremot vanligt och området blir ofta kallat "Landet med 1 000 hagelregn".

Moderna viner

Vinproducenten väljer namn på sina viner som ska fånga konsumenternas intresse och vilja att prova dem. Pracht är ett vitt vin tillverkat av Pinot Gris med smak av melon och banan, vilket ger en krämig, saftig och frisk upplevelse. Jubel är deras rosévin som blandar Pinot Noir och portugisiska druvor i syfte att få fram en saftig och fint kryddad smak. Slutligen Glanz som är en elegant och lätt Pinot Blanc gjord på druvorna Portugieser och Spätburgunder som ger en frisk fruktighet av melon och päron.