• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Lucien Boillot Gevrey-Chambertin Collection
Pierre Boillot är en sällsynt mästare i både Côtes de Beaune och Côtes de Nuits. Han ärvde domänen från sin far Lucien, vars namn domänen fortfarande bär. Pierre arbetade med sin bror Louis i flera år, men 2003 delade de upp gården för att ge bägge sönerna en del av vingårdarna när Louis gifte sig. Pierre ärvde mycket gamla vinstockar från sin far i Côtes de Nuits, och från sin farfarsfar Henri Boillot, som ursprungligen var från Volnay, vinstockar i Côtes de Beaune.

Många av hans vingårdslägen anses idag vara undervärderade skatter: Volnay Les Angles, ursprungligen klassificerad som en av de främsta cru-platserna i Volnay på 1800-talet; Pommard Croix Noires precis nedanför Rugiens, Gevrey-Chambertin Les Cherbaudes, precis intill Chapelle-Chambertin Grand Cru; och Gevrey-Chambertin Les Corbeaux intill Mazis-Chambertin Grand Cru.

Varje vin är en klassisk representation av beteckningen, från Volnay och Pommard till Gevrey och Nuits-Saint-Georges. Pierres arbete i källarna är inriktat på transparenta, terroirdrivna viner med renhet och finess.

Innehåll
4 flaskor
Lagerstatus
Tillfälligt slut

Vinlådan Innehåller

  • Domaine Lucien Boillot Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Cherbaudes 2013

    Antal:2
    999 kr
  • Domaine Lucien Boillot Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Corbeaux 2013

    Antal:2
    699 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS