• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner

Red Fire Old Vine Zinfandel 2015 (6 flaskor i trälåda)


I och med den tydliga appassimento-trenden i Sverige och med tanke på att vi snart går in i grilltider så bestämde vi oss för att, med ljus och lykta, leta efter säsongens mest passande vin. Efter idogt sökande fann vi så till slut vad vi letade efter, längst ner på den italienska klacken, där en grupp lokala odlare har ett par fantastiska vingårdar med knotiga, gamla Zinfandelstockar. Dessa producerar enormt koncentrerade och syltiga druvor med massor av smak, karaktär och frukt. Tillsammans med våra vänner på EnoItalia blev slutresultatet Red Fire Old Vine Zinfandel. Årets mest smakrika och köttvänliga rödvin!

Lagring: Drick nu till och med 2020

Karaktär: Fruktig, syltig och smakrik

Färg: Blålila

Land: Italien

Region: Puglia

Passar till: Servera vid 16-18 grader till en mängd olika rätter, helst från grillen och gärna med en kryddig rub eller glaze. Testa till riktigt kolgrillade oxribs.

Druvor: 100 % Zinfandel från gamla stockar

Doft & Smak: Stor, koncentrerade och fruktig doft av plommon, björnbär, moreller och russin tillsammans med peppar, blåbärssylt och choklad. Fyllig, rund och sötfruktig smak med massor av blåbär, björnbär, mörka körsbär och vinbärssaft, allt snyggt inbäddat i en mjuk kropp med bra tanninstruktur.

Alkoholhalt: 13,5%

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
Tillfälligt slut

Vinlådan Innehåller


Red Fire Old Vine Zinfandel 2015 (6 flaskor i trälåda)

Red Fire Old Vine Zinfandel 2015 (6 flaskor i trälåda) Zinfandel 100% Zinfandel Puglia
Antal:6
125 kr
Läs mer